Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Haberler DİKKAT! Spoiler içerir!

        1982 yılında vizyona giren Blade Runner, sinema izleyicisini büyülerken beraberinde cevaplanmamış sorular bırakmıştı. 30 yıl sonra gelen devam filmi olan Blade Runner 2049 bu soruların bazılarının cevaplarını verirken, izleyicileri yeni ve daha karmaşık sorularla karşı karşıya bırakıyor.

        Son dönemin gözde yönetmeni Denis Villeneuve’ün, beklentilerin çok üzerinde bir iş çıkardığı devam filmde, gelin gündeme oturan yeni soruları irdeleyelim..

        .png
        .png

        Rick Deckard aslında yarı robot mu?

        İlk filmde Harrison Ford’un oynadığı karakterin de aslında bir robot olup olmadığı şüphesi izleyiciye enjekte edilirken, devam filminde de aynı tema işleniyor. Görünen o ki, bu gizem olası diğer devam filmlerinde de çözülemeyecek.

        .png
        .png

        K karakteri filmin finalinde ölüyor mu?

        Orjinal filmdeki Roy Batty karakterin ölümüne bir saygı duruşu edasıyla çekilmiş olan sahnede temel bir fark var. Roy kamera karşısında ölürken, K’nın ölümü gösterilmiyor ve varsaymamız isteniyor.

        .png
        .png

        Joi karakterinin önemi nedir?

        K’nın bilgisayarla üretilmiş sanal aşkı Joi, gerçek bir yapay zeka mı? Yoksa ustaca yazılmış bir programcık mı? Gerçekten K’ya aşık mı? Yoksa aşıkmış gibi görünmek için mi programlanmış?

        .png
        .png

        Ana’nın anılarını K’nın bilincine koyan kim?

        Bütün senaryo K’nın gerçekte Deckard’ın oğlu olduğuna inanma süreci üzerine kurulu. Fakat sonrasında K’nın kendi anıları olduğunu sandığı imgelerin aslında Deckard’ın kızına ait olduğunu öğreniyoruz. Gerçek anıların replikalara aktarılmasının yasa dışı olduğunu bilgisinin verilmiş olmasına rağmen, bunu kim ya da kimler korkusuzca yapmış olabilir? Ve neden?

        .png
        .png

        Ana, Deckard’ın onun babası olduğunu biliyor muydu?

        Film bir 10 sn daha uzun sürseydi, herhalde bu sorunun cevabını alıyor olacaktık.

        .png
        .png

        Bundan sonra ne oluyor?

        Filmin sonunda iki dünya ile karşı karşıya kalıyoruz. İlki Wallace’ın üreyebilen replikaları yaratıp evrene yaymak istemesi. İkincisi ise kendilerini yaratanları yok etmek isteyen asi replikalar. Her iki senaryoda da insanoğlu için zor günler geleceğinin sinyalleri veriliyor.

        Anlaşılan tüm bu soruların cevapları için Blade Runner 2079’u beklememiz gerekiyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ