Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar son dakika! Dolar 5.70 altını zorluyor - 20 kasım döviz kuru - Döviz Haberleri

        Dolar/TL, düşüşünü sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başkan Trump arasındaki görüşme sonrası ABD ile ilişkilere yönelik iyimser hava, Çin'in faiz indirmesiyle artan risk iştahının desteğiyle düşen dolar kuru, Fed Başkanı Powell ile Trump arasındaki görüşme sonrası da devam etti.

        Aralık ayında yapılacak Fed toplantısında faiz indirimi beklenmezken, Başkan Trump Asya ve Euro bölgesini örnek göstererek faizlerin düşürülmesi yönündeki talebini yineledi.

        Bankacılar ise Fed'in varlık alımlarına başlaması, bilançosunu genişletmesi ve bir süre önce yaşanan likidite sıkışıklığına karşı gecelik repoyla piyasaya para enjeksiyonu yapmasının dolarda arz fazlalığına yol açabileceği ve doların değerini küresel bazda düşürebileceği görüşünde.

        REKLAM

        Trump ise baştan beri güçlü dolara karşı çıktığını tekrarladı ve başta imalatçılar olmak üzerebüyümeye zarar verdiğini söyledi.

        TL cephesinde ise bankacılar ABD - Çin ticaret görüşmelerine yönelik pozitif beklenti ve artan risk iştahı sonrası pozitif ayrışma yaşandığı görüşüyor. İştah canlı kaldığı sürece TL varlıklarda pozitif seyrin aralık ayında yapılacak TCMB PPK toplantısına dek sürmesi bekleniyor.

        20 Kasım gününe dolar/TL 5.7076 ile başlayıp başlayıp öğle saatlerinde 5.69'lu seviyelere geriledi. Euro 6.30 üzerinde tutunmaya devam ederken gram altın fiyatı 270 lira bandındaki yatay seyrini sürdürüyor.

        DOLAR

        $
        28,7044 0,15
        • Alış: 28,6850
        • Satış: 28,7238
        Son Güncellenme Tarihi: 19/11/2023 19:49:25

        Öte yandan Donald Trump dün yaptığı açıklamada Powell ile görüşmemizde politika faizinin çok yüksek olmasını protesto ettiğini söyledi veÇin ile anlaşma olmazsa tarifeleri daha fazla yükselteceğini belirtti.

        Piyasalarda FED tutanakları izleniyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ