Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Putin'den sınırda Rus uçağının düşürülmesi ile ilgili ilk açıklama

        Putin, Suriye sınırında Rus uçağının düşürülmesi ile ilgili yaptığı ilk açıklamada "Uçağımız vurulduğunda sınırdan 4 km uzaktaydı. Uçaklarımız ve pilotlarımız Türkiye'yi asla tehdit etmedi" dedi. Putin, uçağın düşürülmesini "Sırtımızdan bıçaklandık" diye yorumladı.

        Uçağın F-16 uçaklarından açılan ateşle düşürüldüğünü kaydeden Putin, uçağın düşürülmesinin Rus-Türk ilişkilerinde çok ciddi sonuçlar doğuracağını söyledi ve "Türkiye'nin Rusya'nın kendi uçağını kendi düşürmüş gibi davrandığını" öne sürdü.

        Putin açıklamasında, uçağın düşürülmesinin "terör karşıtı savaşın ötesine geçtiğini" dile getirdi.

        Düşen uçakta bulunan mürettebatın Türkiye'yi tehdit etmediğini söyleyen Putin, uçağın uçuş yaptığı bölgenin ise çoğunlukla Suriye'ye Rusya'dan gelen militanların olduğu bölge olduğunu kaydetti.

        Ürdün Kralı Abdullah ile görüşmesi sırasında konuşan Putin, Rusya'nın uçağın düşürülmesi hadisesini dikkatli bir şekilde araştıracağını ve bu olayın Türkiye-Rusya ilişkileri için ciddi sonuçlarının olacağını kaydetti.

        Putin, Rus uçağının Türkiye, Rusya ve ABD arasında imzalanan Hava Olaylarını Önleme Anlaşması'na rağmen düşürüldüğüne dikkat çekti.

        Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus uçağının düşürülmesine ilişkin ilk açıklamasında Rus uçağının Türkiye sınırına 1 kilometre mesafede Suriye sınırı içinde düşürüldüğünü söyledi.

        Ajanslar

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ