Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Europol başkanı açıkladı: Avrupa'da terör tehdidi son 10 yılın en üst seviyesinde

        Avrupa polis teşkilatı Europol'e göre, Avrupa ülkelerinde terör tehdidi son on yılın en üst seviyesinde.

        Almanya'nın Neuer Osnabrücker Zeitung gazetesine açıklamalarda bulunan Europol Başkanı Rob Wainwright, "Avrupa'da terör tehlikesi son on yılın en üst seviyesinde" dedi.

        DAEŞ terör örgütünün Avrupa'da ses getirecek büyük bir eylem yapma ihtimalinin üst seviyede olduğunu kaydeden Rob Wainwright, Paris saldırılarının DAEŞ'in uluslararası boyutta hareket ettiğini gösterdiğini hatırlatarak,"DAEŞ ya da başka aşırı dinci grupların Avrupa'nın herhangi bir yerinde sivil halka büyük kayıplar verdirecek büyük bir eylem yapması beklenmelidir" diye konuştu.

        5000'E YAKIN MİLİTAN AVRUPA'YA DÖNDÜ

        Avrupa ülkelerine terör örgütü DAEŞ kamplarında eğitim gören veya çatışmalara katılan 3-5 bin arasında militanın geri döndüğüne dikkat çeken Wainwright," Yabancı savaşçıların sayısının artması AB ülkeleri açısından büyük sorunlar oluşturuyor" dedi.

        Suriye'den gelen sığınmacıların AB için tehlike oluşturmadığını da vurgulayan Rob Wainwright, militanların Avrupa ağırlıklı olarak sığınmacıların arasında geldiklerine dair somut bir bilgi bulunmadığını söyledi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ