Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa İyileşen Ebola hastası yeniden hastanede

        Batı Afrika'da Ebola virüsüne yakalanan ve İngiltere'deki tedavisinin ardından tamamen iyileştiği açıklanan İskoç hemşire Pauline Cafferkey, Ebola virüsü bağlantısı nedeniyle üçüncü defa hastaneye kaldırıldı.

        İskoçya'nın Glasgow kentindeki Queen Elizabeth Üniversitesi Hastanesi'nde inceleme altına alınan 39 yaşındaki hemşirenin durumuna ilişkin hastaneden açıklama yapıldı.

        Hastanenin açıklamasında, "Bulaşıcı Hastalık Ünitesi tarafından gözlem altında tutulan Pauline Cafferkey, ilave incelemeler için hastaneye kaldırıldı" denildi.

        Cafferkey, Ebola virüsünün çok sayıda kişinin ölümüne neden olduğu Sierra Leone'da bir yardım kuruluşu için çalıştığı sırada salgına yakalanmıştı. Aralık 2014'te Birleşik Krallık'a dönüşünün ardından kanında Ebola virüsüne rastlanan Cafferkey, geçen yıl Londra Royal Free Hastanesi'nde iki defa tedaviye görmüştü. 2015 yılı başında yaklaşık bir ay tedavi gören Cafferkey'in tamamen iyileştiği bildirilmiş ancak geçen Ekim ayında ise hastalığının nüksetmesi üzerine hemşire tekrar tedaviye alınmıştı.

        Gine'nin güneyinde 2013 yılının aralık ayında başlayan salgın, daha sonra Liberya ve Sierra Leone'ye sıçramış ve 7 ülkede daha Ebola vakalarına rastlanmıştı. Salgın nedeniyle 11 bin 316 kişi yaşamını yitirmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ