Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Tazehurmatu'da DAEŞ'in kimyasal saldırısında ölenler artıyor

        Irak'ın Kerkük kentine bağlı Türkmen kasabası Tazehurmatu'da terör örgütü DAEŞ'in kimyasal silah saldırısı sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 3'e yükseldi. Yaralı 15 kişinin ise tedavisine Türkiye'de devam edilecek.

        Irak'ın Kerkük kentine bağlı Türkmen kasabası Tazehurmatu'da terör örgütü DAEŞ'in kimyasal silah saldırısı sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 3'e yükseldi.

        DAEŞ saldırısından hemen sonra Kerkük Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 10 yaşındaki Masume Veli Şerif hayatını kaybetti. Şerif, on gündür hastanede tedavi görüyordu.

        Terör kurbanı çocuğun cenazesi, Tazehurmatu kasabasındaki mezarlıkta toprağa verildi. Cenaze merasimine katılan çok sayıda Türkmen, terör örgütü DAEŞ'i lanetledi.

        Merasime katılan Irak Başbakanlığına bağlı İnsan Hakları Komiserliği Başkanı Mesrur Esvet, AA muhabirliğine yaptığı açıklamada, "Tazehurmatu kasabamıza yapılan saldırıda 2'si çocuk, 3 kişi hayatını kaybetti. Yaralıların sayısı ise 2 bin civarında. Bunlar azımsanacak rakamlar değil. Tazehurmatu'da insanlığa karşı bir soykırım işlendi" dedi.

        15 YARALININ TEDAVİSİNE TÜRKİYE'DE DEVAM EDİLECEK

        Diyala İli Türkmen Milletvekili Hasan Özmen ise kimyasal gazlı saldırıya maruz kalanların tedavisinde, Irak merkezi hükümetinin imkanlarının yeterli olmadığını belirterek şunları söyledi:

        "Yaralıların tedavisi için gerekli olan bazı ilaç ve teknik ekipman, Irak'ta mevcut değil. Bu yüzden Türkiye ile temasa geçtik ve 15 yaralının tedavisine Türkiye'de devam edilmesine karar verildi. Yaralılar önümüzdeki günlerde Türkiye'den gelecek ambulans uçaklarla oradaki hastanelere sevk edilecekler."

        Terör örgütü DAEŞ 9 Mart'ta kontrolü altındaki Beşir köyünden, 5 kilometre mesafedeki Tazehurmatu kasabasına kimyasal madde içeren 42 havan topu ile saldırı düzenlemişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ