Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile görüştü

        NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ortak basın toplantısı düzenledi. Stoltenberg, göçmenlerle ilgili olarak, "Sayılarda önemli ölçüde azalma oldu ancak bu faaliyetleri erkenden bitirmemek önemli. Kaçakçılar hala Ege üzerinden insan taşımaya devam ediyor. Eğer gidersek bu sayının yeniden yükselmesi mümkün. İhtiyaç sürdükçe Ege'de olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

        ÇAVUŞOĞLU : İSTİHBARAT PAYLAŞIMININ ANLIK VE ZAMANLICA OLMASI GEREKİYOR

        Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Irak'ta, Suriye'de ve diğer yerlerde bu tür terör örgütlerine (PYD-YPG) bel bağlamak yerine NATO ve müttefiklerin çabalarıyla yerel güçleri yapılandırarak terörle mücadele, daha sağlıklı ve kalıcıdır. Bugün Irak'ta NATO üyesi ya da ortağı çok sayıda ülke değişik gruplara eğitim ve donanım desteği veriyor. Biz de bu aktiviteleri yürütüyoruz. NATO'nun koordinasyonunda bu eğitim çalışmalarını daha etkili şekilde gerçekleştirebiliriz. Libya'da geçiş hükümetinin önünde DAEŞ'in mevcudiyeti gibi zorluklar var. Bunlarla mücadele edebilecek güçlerin oluşturulması konusunda NATO ile birlikte destek verebiliriz. İstihbarat paylaşımının anlık ve zamanlıca olması gerekiyor" dedi.

        STOLTENBERG : İHTİYAÇ SÜRDÜKÇE EGE'DE OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

        NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, göçmenlerle ilgili olarak, "Sayılarda önemli ölçüde azalma oldu ancak bu faaliyetleri erkenden bitirmemek önemli. Kaçakçılar hala Ege üzerinden insan taşımaya devam ediyor. Eğer gidersek bu sayının yeniden yükselmesi mümkün. İhtiyaç sürdükçe Ege'de olmaya devam edeceğiz. Türkiye, Yunanistan ve AB'nin sınır güvenliği ajansı Frontex'e destek vermek için gemilerimiz bilgi topluyor, izleme yapıyor" dedi.

        Stoltenberg, "Terörle mücadelede yerel unsurların kapasitelerini inşa etmek sahip olabileceğimiz en iyi silah" diye konuştu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ