Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Yemen'de operasyon: 800 El-Kaide militanı ölü

        Yemen'de hükümet güçleri ve müttefiklerinin yaptığı operasyonlarda, 800'den fazla El-Kaide militanının öldürüldüğü bildirildi.

        Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri Suudi Arabistan devlet haber ajansı SPA'ya Pazar günü geç saatlerde yaptığı açıklamada, Yemen'in güneydoğusundaki Hadramevt vilayetinin merkezi Mukalla şehrinde yapılan operasyonlarda, 800'den fazla El-Kaide militanının öldürüldüğünü belirtti. Yemen ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) askerlerinin ayrıca, El-Kaide'nin kalelerinden biri olan şehirdeki limanı da ele geçirdiği ifade edildi.

        Koalisyon güçleri ayrıca, "Operasyonun ilk saatleri, 800'den fazla El-Kaide üyesinin ve birkaç liderinin öldürülmesi ile sonuçlandı." ifadelerini kullandı. Operasyonda militanlardan bazılarının ise kaçtığı belirtildi.

        Öte yandan Yemenli yetkililer yaptığı açıklamada, Mukalla şehrinde 2000 kadar Yemen ve BAE askerinin yaptığı operasyonda limanların ve havaalanının kontrol altına alındığına, kıyı kenti boyunca denetim noktaları kurulduğuna dikkat çekti.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ