Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Sırbistan seçimlerinin galibi Aleksandar Vuciç oldu

        İSMAİL KORKMAZ / HABERTÜRK

        Sırbistan’da dün gerçekleştirilen genel seçimlerde Sırplar tercihlerini Avrupa’dan yana kullandı. Cumhuriyet Seçim Komisyonu (RIK), açılan sandıkların oy sayımının yüzde 97.46 oranında tamamlandığını ve ilk sonuçlara göre seçimin galibinin Aleksandar Vuciç liderliğindeki Sırp İlerleme Partisi (SNS)’nin olduğunu açıkladı. Sayılan oyların yüzde 49.2’sini alan SNS bu sonuca göre hükümeti kurmaya hak kazandı.

        Meclise 131 milletvekilliği kazanıp yenilenerek dönen başbakan Vuciç, sonuçların belli olması üzerine yaptığı açıklamada partisi ve kendisini destekleyen koalisyon güçlerinin tarihi bir zafer kazandığını belirterek tüm Sırbistan vatandaşlarının başbakanı olacağını belirtti.

        Ülkesinde son 25 yılın en az usulsüzlük yapılan dönem olduğunu da vurguladığı açıklamasında Aleksandar Vuciç Sırbistan’ın Avrupa yolunda ilerlemeye devam edeceğini ve dünyada saygın bir yer elde edeceklerini belirterek yeni hükümetin önceliklerinin ülkenin ekonomik ilerlemesi ile Avrupa entegrasyonu ve bölgesel işbirliği olacağını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ