Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Kos Adası'ndan Güllük Limanı'a 31 göçmen getirildi

        Türkiye-Avrupa Birliği (AB) mutabakatı temelinde gerçekleşen sığınmacı geri kabulü ve değişimi çerçevesinde Yunanistan'dan gönderilen 31 kişilik göçmen grubu, Muğla'nın Milas ilçesindeki Güllük Limanı'na ulaştı.

        Anlaşma çerçevesinde 20 Mart sonrasında Yunanistan'a geçen ve iadesi yapılacak 31 göçmen, Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'ndan "Asım Kaptan" isimli gemiye bindirilerek Güllük Limanı'na nakledildi. Gemiye Sahil Güvenliğe ait 1 gemi ve 2 bot eşlik etti. Limana yanaşan gemiyi polis, jandarma, UMKE, AFAT, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri karşıladı.

        Gemiden indirilen göçmenler, UMKE tarafından kurulan çadıra alınarak sağlık kontrolünden geçirildi. Parmak izleri alınarak kayıt işlemleri yapılan göçmenlerin otobüsle Kırıkkale'deki kampa gönderileceği belirtildi.

        Düzensiz göç ve insan kaçakçılığı ile mücadele amacıyla Türkiye ile AB arasında 18 Mart'ta Brüksel'de mutabakata varıldı.

        Türkiye, 4 Nisan'da başlayan uygulamaya göre, kendi topraklarından Yunan adalarına geçtiği kanıtlanan göçmenleri geri kabul ediyor. Bu kişilerden Suriyeli olmayanların Türkiye tarafından ülkelerine iade edilmesi için işlem yapılıyor. Suriyeliler ise Türkiye'deki kamplara yerleştiriliyor ve her birine karşılık kayıtlı Suriyeli sığınmacılardan biri AB ülkelerine yollanıyor.

        13 GÖÇMEN DE DİKİLİ'YE GETİRİLDİ

        Türkiye-Avrupa Birliği (AB) mutabakatı temelinde gerçekleşen sığınmacı geri kabulü ve değişimi çerçevesinde Yunanistan'dan gönderilen 13 göçmen, İzmir'in Dikili ilçesindeki kabul noktasındaki işlemlerinin ardından kamplara transfer edildi.

        Anlaşma çerçevesinde 20 Mart sonrası Yunanistan'a geçen ve iadesi yapılacak olan 2'si çocuk 13 kişilik göçmen grubu, Midilli Adası'ndan "Nazlı Jale" adlı tekneyle Dikili Limanı'na getirildi. Teknenin, şiddetli rüzgar nedeniyle oluşan dalgalar nedeniyle limana yanaşmakta zorlandığı görüldü.

        5 SIĞINMACI SAKIZ'DAN ÇEŞME'YE GELDİ

        İzmir'den yasa dışı yollarla 20 Mart'tan sonra Yunan adalarına geçen sığınmacıların geri kabulleri sürüyor. Bu kez Sakız Adası'ndan 1'i çocuk 5 mülteci, İzmir'in Çeşme İlçesi'ne getirildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ