Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Rusya uzaya insansız kargo gemisi çakıldı

        Rusya'nın, Baykonur Uzay Üssü'nden fırlattığı "insansız kargo gemisi", parçalanarak Sibirya'ya düştü.

        Rus uzay ajansı Roscosmos'tan yapılan açıklamada, Kazakistan'daki üssünden fırlatılan Progress MS-04'ün, Sibirya'nın 190 kilometre üzerinde bilinmeyen bir aksaklık nedeniyle parçalandığı belirtildi.

        Açıklamada, kargo gemisinin parçalarının çoğunun atmosfere girmeden önce alev aldığı ve bunların Tuva bölgesinde yerleşim olmayan bir araziye düştüğü ifade edildi.

        Ajanstan daha önce yapılan açıklamada, geminin yörüngesine girdiği ancak fırlatma yapıldıktan 383 saniye sonra Progress MS-04'ten bilgi aktarımın durduğu bildirilmişti.

        Fırlatmayı sitesinden canlı yayınlayan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) de Progress MS-04 gemisinin güneş panellerinin tamamıyla açıldığını teyit edemediklerini açıklamıştı.

        Kargo gemisi, Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) götürmek üzere 2,5 ton yakıt, su, yiyecek ve diğer ikmal maddelerini taşıyordu.

        UUİ'de Amerikalı astronotlar Shane Kimbrough ve Peggy Whitson, Rus kozmonotlar Sergey Ryzhikov, Andrey Borisenko ve Oleg Novitskiy ile Avrupa Uzay Ajansından Thomas Pesquet bulunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ