22 kişinin öldüğü saldırının gerçekleştiği Manchester'da bu kez de bir alışveriş merkezi boşaltıldı.
Reuters'ın görgü tanıklarına dayandırdığı haberinde, alışveriş merkezi boşaltılırken insanların koştuğu ve bazılarının ağladığı belirtildi.
Polisin yaptığı incelemelerin ardından alışveriş merkezinin bir süre sonra yeniden açıldığı bildirildi. Konuyla ilgili olarak henüz bir açıklama yapılmadı.
Manchester yine alarmda! Boşaltılan AVM yeniden açıldı - Haberi Paylaş


































































İngiltere'de konser sırasında patlama!
İngiltere'nin Manchester şehrinde Ariana Grande konseri sırasında patlama meydana geldi. İngiliz polisi, meydana gelen patlamada 22 kişinin hayatını kaybettiğini, 50 kişinin yaralandığını açıkladı
İngiltere'nin Manchester şehrinde bulunan Manchester Arena'da, Amerikalı şarkıcı Ariana Grande'nin performansı sırasında patlama gerçekleşti. Olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildiği gelen bilgiler arasında.
İngiliz polisi patlamada 22 kişinin öldüğünü 50 kişinin de yaralandığını açıkladı. Saldırının bir kişi tarafından gerçekleştirildiği belirtilirken, saldırganın olay yerinde öldüğü duyuruldu. Polisten yapılan açıklamada saldırganın üzerinde taşıdığı bir cihazı patlattığı belirtildi. Saldırıda hayatını kaybedenlerin bir kısmının çocuk olduğu açıklandı.
Saldırıda yaralananlar arasında bulunan 12 çocuğun çok ciddi yaraları olduğu ve hastanede tedavi altına alındığı belirtildi.
Manchester polisinden yapılan açıklamada, "Bu bir terör saldırısıydı" ifadeleri kullanıldı.
Konser alanında bulunan yüzlerce insan patlamalar sonrasında olay yerinden tahliye edildi.
Manchester'da gerçekleşen patlamanın yerel saat ile 22:35'da (Türkiye saati ile 00:35'te) meydana geldiği belirtildi.
Arena yakınlarında bulunan Manchester Victoria metro durağının ise kapatıldığı aktarılıyor. Bununla birlikte İngiliz polisi terör saldırısı ihtimali üzerinde duruyor. Bomba imha uzmanları konser alanında inceleme yaptı.
İddialar arasında; 13-18 yaşları arasında 50 çocuk, polis tarafından bir otele yerleştirilirken, çocuklarını bulmaları için ailelere sosyal medyadan çağrılarda bulunulduğu yer alıyor.
BBC, olayla bağlantılı olarak 23 yaşında bir şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.
İngiltere'de konser sırasında patlama! - Haberi Paylaş


































































İNGİLTERE BAŞBAKANI MAY'DEN AÇIKLAMA
İngiltere Başbakanı Theresa May, Manchester Arena konser salonunda patlama yaşandığı iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Düşüncelerinin olayın kurbanları ve bundan etkilenenlerin aileleriyle olduğunu vurgulayan May, "Polisin korkunç bir terör saldırısı olarak gördüğü olayın tüm ayrıntılarının saptanması için çalışıyoruz." bilgisini paylaştı.
İngiltere Başbakanı Theresa May, Türkiye saat ile 11.00'de ulusal güvenlik birimleri ile toplantı yaptı. May, polisin saldırganın kimliğini bildiğini belirtirken, saldırganın kimlerden yardım aldığına yönelik araştırmanın sürdüğünü belirtti. May, Birleşik Krallık'ın gördüğü en kötü terör saldırılarından birinin yaşandığı söyledi. İngiltere Başbakanı, yaralılardan bir kısmının hayati tehlikesi bulunduğunu sözlerine ekledi.
Theresa May ve ulusal güvenlik birimleri öğleden sonra bir toplantı daha gerçekleştirecek.
Öte yandan, İngiltere'de yaklaşan erken seçim dolayısıyla gerçekleştirilecek seçim kampanyaları askıya alındı.
LONDRA'DAKİ ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA
Habertürk TV'nin haberine göre Londra'daki ABD Büyükelçiliği, İngiltere'de yaşayan vatandaşlarını Büyükelçilik ile bağlantıya geçmeleri yönünde uyardı.
MANCHESTER ARENA'DAN AÇIKLAMA GELDİ
— AO Arena (@AOArena) May 23, 2017


GÖRGÜ TANIĞI: İNSANLAR KANLARLA KAPLIYDI
İndependent'ta yer alan habere göre, bir görgü tanığı, "Son şarkısını bitirdi ve büyük bir patlama sesi duyduk. Tek hatırladığım herkesin koşarak kaçtığıydı. İnsanlar kanlarla kaplıydı, bazı insanlar kavga etmeye başladı. Oldukça korkutucuydu." dedi.
KONSER SALONU 21 BİN KİŞİLİK
Manchester Arena, Avrupa'nın en büyük kapalı gösteri salonu. 1995 yılında açıldı, 21 bin kişi konser ve spor gösterilerini aynı anda izleyebiliyor.


Ariana Grande
Ariana Grande büyük bir trajedinin yaşandığı konser sonrasında kişisel Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Grande, "Kırıldım, kalbimin en dibinden. Çok çok üzgünüm. Söyleyecek sözüm yok." ifadelerini kullandı.
AİLELER ÇOCUKLARINI ARIYOR
Öte yandan İngiltere'de aileler, Manchester'daki saldırıdan sonra haber alamadıkları çocuklarını sosyal medyada arıyor.
Sosyal medyada oluşturulan #ManchesterMissing etiketiyle çocuklarının hayatlarından haberdar olmak isteyen aileler, sosyal medyadan sesini duyurmaya çalışıyor.
Konsere gidenlerin büyük çoğunluğunun 13-18 yaş aralığında olduğu ifade edilirken, patlamalar sonrasında yaklaşık 50 çocuğun Manchester Arena'nın yanındaki otele sığındığı bildirildi.
DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA
Dışişleri Bakanlığı'nın İngiltere meydana gelen terör saldırısına ilişkin yaptığı yazılı açıklama, şöyle:
Birleşik Krallığın Manchester kentinde dün gece meydana gelen ve çok sayıda ölü ve yaralının olduğu terör saldırısını kuvvetle kınıyoruz. İnsanlıktan çıkmış varlıkların ve odakların düzenlediği bu tür kalleşçe saldırıların vahşeti ile acısını maalesef çok iyi bilip hisseden ülkemiz ve halkımız adına Birleşik Krallık ile halkına en derin taziyelerimizi sunuyoruz. Terör belasına karşı bu belayı üreten her türlü çevrenin kökünü her yerden kazımak için yakın dostumuz ve müttefikimiz Birleşik Krallık'la birlikte yürütegeldiğimiz kararlı ve etkin mücadeleyi omuz omuza sürdürmeye devam edeceğiz. Manchester'daki kalleş saldırıya vereceğimiz en iyi ortak cevap bu olacaktır."
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise, "Manchester'da yapılan terör saldırısını şiddetle kınıyor, hayatını kaybedenler için taziyelerimizi sunuyoruz." ifadesini kullandı.
Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Üniversitesi mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada Manchester'da gerçekleşen saldırıyı kınadığını ve Türkiye'nin İngiltere'nin yanında olduğunu söyledi.
ÖNE ÇIKAN HABERLER
YORUMLAR
-
Misafir 5 yıl önce Terörü desteklersen sonun cuna katlanirsin CEVAPLA0 0 -
Misafir 5 yıl önce Birgün ticaret diye verdikleri silahlar kendilerine çevrilecekti. Onlar para kazanırken olan masum halka oluyor. Teröre destek verenlere ibretlik olay tabi anlayana.... CEVAPLA0 0 -
Misafir 5 yıl önce bizim topraklarimizi 38 e bolen kahbe ingiltere CEVAPLA0 0
Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.