Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Yıldırım:"Bu hızda gemi sadece Türkiye'de var!"

        Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 1200-1300 kilometre deniz yolunu 18 saatte giden geminin sadece Türkiye'de olduğunu belirterek, ''Adeta otomobil gibi gidiyor. Hızır gibi (Libya) gittiler 3 bin vatandaşımızı aldılar geldiler'' dedi.

        Bakan Yıldırım, Çanakkale Radyo ve Televizyon Ortak Anten Kulesi ve Verici Sistemi Tesisleri tanıtım töreninde konuşan Yıldırım;

        "Türkiye'nin geleceğine yatırım yapıyor bu insanlar. Gittikçe Türkiye'de kısa vadeli yatırımlardan uzun vadeli ve kalıcı istikrar üretime yönelik yatırımlar artmaya başladı. Türkiye'nin her anlamda önemi ve etkinliği artıyor. Bakın Libya'da yaşanan olaylar Türkiye'nin ortaya koyduğu bu vatandaşlarımızı oradan memlekete getirme işi... Şu an Akdeniz'de böyle bir imkan ve kabiliyeti olan başka bir ülke yok. Dünyada örnek bir iştir. Ve bugün bütün ülkeler bizden bu konuda destek istiyor, yardım istiyor. Bu hepimizin gururu, hepimizin sevinci. Vaktiyle İDO denen şirketi kurmasaydık, dünyanın bir numaralı denizcilik şirketi haline getirmeseydik, bugün bu imkan ve bu kabiliyetimiz olmayacaktı. 1200-1300 kilometre deniz yolunu 18 saatte giden gemi sadece Türkiye'de var dünyada. Adeta otomobil gibi gidiyor. Hızır gibi (Libya) gittiler, 3 bin vatandaşımızı aldılar geldiler. Eskiden bazı ülkeler bu operasyonları yaparken biz hayran hayran izlerdik. Şimdi durum tersine döndü. O operasyonda vatandaşlarımızın Marmaris Limanı'na yanaşırken bizi gördüklerinde hepsinin Türk Bayrağı'nı açarak büyük bir gururla Türklüğü haykırması, hepimizi duygulandırdı." dedi.

        ABD, LİBYA'DAKİ VATANDAŞLARINI TÜRKİYE'YE GETİRDİ

        Libya'da çıkan olayların ardından bu ülkede bulunan bazı ABD vatandaşları ile konsolosluk görevlileri Türkiye'ye geldi.

        Amerika Birleşik Devletleri, Libya'daki vatandaşları ile ülkedeki konsolosluk görevlilerini aldırmak için özel bir uçak kiraladı. Uçak bu gece 23.45 sıralarında içinde çoğu konsolosluk görevlisi olmak üzere 45 vatandaşını Türkiye'ye getirdi. Atatürk Havalimanı'nda bir masa kuran ABD'li yetkililer vatandaşlarına bisküvi ve su ikramında bulunurken konaklama ve diğer ihtiyaçları için bir dizi çalışma başlattı.

        İstanbul'da oldukları için çok mutlu olduğunu belirten ABD Trablus Büyükelçisi Müsteşarı Joan polachik, Libya'da büyük hayati tehlike atlattıklarını kaydetti.

        Ajanslar

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ