Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Güney Afrika'nın eski lideri Nelson Mandela için iyi dilek mesajları yağıyor

        Durumu ciddi olan Güney Afrika'nın eski lideri Nelson Mandela için iyi dilek mesajları yağıyor.

        Nisan ayından sonra tekrar bu gece hastaneye kaldırılan Mandela'nın sağlığı için mesaj atanlardan birisi de İngiltere Başbakanı David Cameron oldu. Cameron son tweetinde, "Aklım Güney Afrika'da hastanede olan Nelson Mandela ile." dedi.

        Geceyarısı akciğer enfeksiyonunun nüksetmesi ile hastaneye kaldırılan Nelson Mandela için dua kampanyası başlatıldı. Hükümet sözcüsü Mac Maharaj'ın ardından, Güney Afrika'nın etkili sivil toplum kuruluşlarından LeadSA, dini liderlere kiliselerde, camilerde, sinagoglarda ve tapınaklarda özel "dua" için halka çağrı yaptı.

        Durumu ciddi olan Mandela için iyi dilek mesajları yağıyor

        Mandela'nın lideri olduğu iktidardaki ANC partisinden gönderilen mesajda, "Mandela'nın en kısa zamanda sağlığına kavuşması, taburcu olması ve evinde rahat etmesi için en içten dileklerimizi gönderiyoruz. Dualarımız Tata ile" denildi.

        Güney Afrika'da milyonlarca insan radyo ve televizyondan Mandela'nın sağlığını takip ederken, sosyal medyada da Mandela'nın sağlığı için binlerce iyi dilek mesajı atılıyor.

        Mandela'nın son durumunu yakın takibe alan yerel ve uluslararası medya da Johannesburg'ta Mandela ile ilgili noktalarda kamp kurmuş durumda.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ