Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Mısır'da seçim, Mısır'da Sisi dönemi, Mısır seçimleri, Mısır Sisi, Mısır seçimleri sonuçlandı.

        Mısır'da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, resmi olmayan verilere göre, sandıkların tamamında oy sayım işlemleri tamamlandı. Sayımı tamamlanan ve geçerli sayılan oyların yüzde 96,7'sini Abdulfettah es-Sisi, yüzde 3,3'nü Hamdin Sabbahi aldı.

        Ülke genelinde seçimlere katılım oranı yüzde 47 olarak gerçekleşti. Oy kullanma hakkına sahip 53 milyon 909 bin 309 seçmenden 25 milyon 342 bin 464'ü oy kullandı. Kullanılan oyların yüzde 4'ünü teşkil eden 2 milyon 29 bin 689 oy geçersiz sayıldı.

        Sandıkların tamamı kapandıktan sonra televizyonlarda yapılan yorumlarda Sisi’nin önceliği güvenliği ve istikrarı sağlamak olacağı ve Mısır’da Cemal Abdül Nasır gibi milliyetçiliği öne çıkaran bir anlayışla ülkeyi yöneteceği yorumları yapıldı.

        Oy sayma işlemleri tamamlanmadan Sisi’ye oy verenler büyük kentlerin meydanlarında kutlamalara başladı. Her zaman gösterilerin yapıldığı Kahire’nin Tahrir, İskenderiye’nin Sidi Cabir meydanlarında yapılan kutlamalar sabaha kadar sürerken daha önce yapılan gösterilerdeki gibi kalabalık toplanmadığı gözlendi.

        Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin resmi sonuçlarının en geç 5 Haziran'da açıklanması bekleniyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ