İran: ABD, Hürmüz'deki Lark Adası'na saldırdı
İran basını, ABD ordusunun, Hürmüz Boğazı'ndaki Lark Adası'na saldırı düzenlediğini duyurdu. ABD Başkanı Trump da bir açıklama yaparak, İran'ın Hürmüz Boğazı'nda herhangi bir gemiyi hedef alması durumunda ABD'nin bir köprü ya da enerji santralini vuracağını söyledi.
İran'da Hürmüz Boğazı'ndaki Lark Adası'nın ABD tarafından füze saldırısıyla hedef alındığı bildirildi.
Tesnim Haber Ajansı'na göre, yerel saatle 14.48'de düzenlenen saldırının etkisiyle adada şiddetli patlama sesleri duyuldu.
Saldırının boyutu, füzenin isabet ettiği nokta ve meydana gelen muhtemel hasarın belirlenmesine yönelik incelemelerin yetkili kurumlarca başlatıldığı kaydedildi.
ABD Başkanı Donald Trump, İran altyapısına yönelik saldırı tehditlerini yineleyerek, Tahran'ın Hürmüz Boğazı'nda bir gemiyi hedef alması durumunda ABD'nin "bir köprüyü veya enerji santralini bombalayıp imha edeceğini" söyledi.
İRAN'DAN TRUMP'A YANIT
İranlı askeri kaynak, ABD'nin İran'da köprü veya enerji santrali gibi altyapılara saldırması durumunda bölgedeki ABD çıkarlarıyla bağlantılı çok sayıda altyapı ve enerji tesisine misillemede bulunacaklarını belirtti.
Tesnim Haber Ajansı’na konuşan ismi açıklanmayan İranlı askeri yetkili, ABD Başkanı Donald Trump’ın, İran’ın Hürmüz Boğazı'nda herhangi bir gemiye saldırması halinde ulaşım ve enerji altyapısına saldıracakları tehdidine yanıt verdi.
İranlı yetkili, ABD'nin İran'daki köprü ya da elektrik santrali gibi altyapıya saldırması durumunda, Tahran'ın da bölgedeki altyapı ve köprüler ile ABD çıkarlarıyla bağlantılı enerji tesislerini hedef alarak karşılık vereceğini söyledi.
Gemilerin Hürmüz Boğazı’ndan geçişinin İran'ın düzenlemeleri ve koordinasyonuyla gerçekleşmesi durumunda güvenli olacağını vurgulayan İranlı yetkili, aksi durumda İran’ın, boğazı kontrol etme konusundaki kararlılığından vazgeçmeyeceğini ve gerekli tepkiyi göstereceğini ifade etti.