Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Piyasalar güne nasıl başladı? (20/072015) - Döviz Haberleri

        Suruç'ta meydana gelen patlama, piyasalarda da bomba etkisi yarattı. Güne küresel piyasalardaki gerginlikle başlayan dolar, Suruç'taki patlamayla yükselişini hızlandırdı.

        Patlama öncesinde 2.6850 TL seviyelerinde bulunan dolar patlamayla iki haftanın zirvesi olan 2.70 TL sırınıra dayandı. Euro ise cuma günkü kapanışının yüzde 1.82 üzerine çıkarak 2.9260 TL'ye fırladı.

        İlk seansı yüzde 1.2'lik kayıpla kapatan borsa istanbul'da satışlar ikinci seansta etkisini gösterdi. Bir ara kayıpların yüzde 2'ye çıktığı BIST 100 Endeksi günü yüzde 1.77'lik düşüşle 81.319 puandan tamamladı.

        Bankacılar TL'deki değer kaybının ana nedeninin küresel gelişmeler olduğuna dikkat çekerken bir bankanın döviz masası işlemcisi,"Sınırdaki hareketlilik endişe verici. Sınırımızdaki gelişmelerin Türkiye'ye yansımalarını azaltabilecek bir hükümetin henüz kurulamamış olması TL'deki değer kaybını hızlandırmış görünüyor" dedi.

        1 DOLAR KAÇ LİRA OLDU?

        YURTDIŞI DA YAKINDAN İZLENİYOR

        Yunanistan'ın euro bölgesinden ayrılacağı endişelerininyatışmasıyla birlikte finans piyasalarının gündemi dolarındeğerini destekleyen ABD ekonomisinin güçlü performansınaçevrildi. Dolar, ABD'de geçen hafta açıklanan güçlü enflasyon ve konutpiyasası verilerinin ardından Fed'in önümüzdeki aylarda faizartıracağı beklentisiyle başlıca para birimleri sepetikarşısında üç ayın en yüksek seviyesinde bulunuyor.

        BORSADA SON DURUM İÇİN TIKLAYINIZ...

        Ortak para birimi euro, Yunanistan'ın euro bölgesindençıkacağı endişelerini bir süreliğine yatıştıran mali yardımanlaşmasına rağmen baskı altında bulunuyor. Razaman Bayramı öncesi 1.09'un üzerinde işlem gören ve bugünbir ara iki ayın en düşük seviyesi olan 1.08205'e kadargerileyen euro, 1.08240 ile yatay seyrediyor. Euronun Mayısayında gördüğü 1.0819 düzeyini aşağı yönlü kırması halinde Nisanayındaki 1.0521 dip seviyesini hedefleyebileceği belirtiliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ