Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Aydın Doğan ve kızı Hanzade Doğan Boyner’in de aralarında bulunduğu 4 sanığın kağıt davası düştü - İş-Yaşam Haberleri

        Fevzi ÇAKIR / HT GAZETE

        Yargıtay Ceza Genel Kurulu, Aydın Doğan ve kızı Hanzade Doğan Boyner’in de aralarında bulunduğu 4 sanığın yargılandığı “kâğıt davasının” usulüne uygun açılmadığına karar verdi. Karar, Genel Kurulu ikiye böldü. 23 üye, davanın açılmasını “usule uygun” bulurken, 24 üye “uygun değil” dedi. Bu karar sonrası 2008’den bu yana süren dava düşecek. Soruşturma yeri olan İstanbul Başsavcılığı, davanın yeniden açılmasına karar verirse süreç silbaştan başlayacak.

        Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) 2008 yılında yaptığı şikâyet üzerine Aydın Doğan, kızı Hanzade Doğan Boyner, İmre Barmanbek ve Ali Rıza Temuroğlu hakkında, kâğıt ve baskı malzemesi temin eden şirketlerine haksız kazanç sağladıkları gerekçesiyle “Sermaye Piyasası Kanunu’na muhalefet” suçundan dava açılmıştı. İddianamede, Doğan ve diğer sanıkların 8 yıl 9 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması istenmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ