Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Çinli alışverişe başladı! - İş-Yaşam Haberleri

        Menekşe ATASELİM / GAZETE HABERTÜRK

        İstanbul’un en büyük alışveriş merkezlerinden (AVM) İstinyePark’ta 2015’te harcamasını önceki yıla göre en çok artıran yabancı ziyaretçiler 3 kat farkla Çinliler oldu. AVM’nin yeni genel müdürü Uğur Berk, 2 yıl önce ilk 10’a giremeyen Çinli tüketicilerin 2015’te ilk 3’e oynadığını belirterek, “Önceki yıla göre harcamayı yüzde 200 artırdılar. Çinli tüketici Türkiye için büyük bir çıkış yolu. Ancak iki ülke arasında uçuş sayısı yeterli değil” dedi.

        2015’te ciroyu yüzde 17 artıran İstinyePark’ta harcamaların yüzde 20’sinin lüks markalardan geldiğini kaydeden Berk, şöyle devam etti: “Lükste yabancıların payı yüzde 40. Toplam ciroda ise yüzde 10. Harcamanın yüzde 55- 60’ını Suudi Arabistan’dan gelenler yapıyor. Onları Katar, Kuveyt, Çin ve Azerbaycan izliyor. Toplam yabancı ziyaretçi sayısı geçen yıla göre yüzde 50 arttı. Önümüzdeki yıl Çin, Azerbaycan ve İran’da tanıtım faaliyetlerimiz olacak. 2 milyon dolar bütçe ayırdık.”

        "İZMİR'DEKİ PROJEYE APPLE DA GİREBİLİR"

        İzmir Balçova’da planlanan İstinyePark projesinin inşaatına 2016’nın ilk çeyreğinde başlanacağını açıklayan Uğur Berk, AVM’nin 2018’in son çeyreğinde hizmete gireceğini belirtti. İstanbul’daki mevcut kiracıların yüzde 90 oranında İzmir’de de mağaza açmak istediğini söyleyen Berk, “250 milyon dolarlık bir yatırım olacak. 270 civarı mağaza bulunacak. Hatta biri Apple da olabilir. İstanbul’da mağaza istediler ancak uygun yer bulamadık. İzmir’de planlanabilir” dedi. Berk, İstinyePark İstanbul için yüzde 40’ı yabancı olmak üzere toplam 350 markanın bekleme listesinde olduğunu da ifade etti.

        LV, İSTİNYEPARK MAĞAZASINA ÖZEL AYAKKABI SATIŞA ÇIKARDI

        QUADRAN'IN İLK MAĞAZASI İSTİNYE'YE

        Hogan ve Sandro’nun İstinyePark’a yeni giren lüks markalar olduğunu dile getiren Berk, AVM’nin ortaklarından Doğuş Grubu’nun çok markalı saat markası Quadran’ın da ilk mağazasını açtığını belirtti. Berk, Audi City’nin de 2016’da açılacağını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ