Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Sigortada prim limiti tatlıya bağlanacak - İş-Yaşam Haberleri

        Rahim AK / GAZETE HABERTÜRK

        Zorunlu Trafik Sigortası’nda bazı sigortalılar bir sigorta şirketinin sistem hatası nedeniyle yanlışlıkla çıkardığı 1 milyon liralık teklifi örnek gösterip prim tavanı istiyor. Yürütülen çalışmaya göre artık 1 milyon gibi sigorta primi teklifleri olamayacak. Özel otolara da limit gelecek ancak hem özelde hem ticaride limit 3.5 bin olmayacak

        Ticari araçlarda Zorunlu Trafik Sigortası’na getirilen limitin ardından hususi araçlara da limit getirilmesi gündemdeki yerini koruyor. Sayıları toplam 27 bin olan çok kaza yapan ve bu nedenle primleri de yüksek oranda artan vatandaşlar, özel araçlar için de prim limiti getirilmesi için politikacıları da devreye sokmaya çalışıyor.

        Vatandaşların kullandığı enstrümanlar ise birkaç uç örnek. Edindiğimiz bilgilere göre Ankara’ya giden 2 ayrı teklif zorunlu sigortaya limit getirilmesi için kullanılan ana örnekler. Bunlardan birisi bir araç için istenen 1 milyon liralık prim. Tabii ki sigorta şirketi bir araçtan bu kadar prim istemiyor. Sigorta şirketinin sistemindeki bir hatadan kaynaklı olarak çıkan teklif örneği şimdi Ankara’da kapı kapı dolaşıyor. İkinci örnek ise biraz daha gerçekçi. Çok kaza yapan bir otomobil için istenen 70 bin liralık prim zorunluda prim artışa örnek olarak politikacılara iletilmiş durumda. 70 bin liralık prim isteği sistem hatası değil. Sigorta şirketinin yılda 15 kez kaza yapan aracın sigortasını yapmamak için fahiş fiyat vermesinden ibaret. Ancak tabii ki bu istek sigortacılara karşı önyargıları besliyor.

        ÖNYARGI OLUŞTURUYOR

        Arka arkaya 4 yıl kaza yapmayan bir sürücünün hasarsızlık indirimi ile birçok sürücünün sigorta primi düşerken piyasada “Primler yükseliyor” havasını bu prim istekleri destekliyor. Şimdi hem Hazine hem de Türkiye Sigorta Ve Reasürans Şirketleri Birliği bünyesinde bir çalışma sürüyor. Bu çalışma ile artık prim isteklerinde 70 binleri, 1 milyon liraları göremeyeceğiz. Yani limit gelecek. Ancak bu limit ticari otolarda olduğu gibi 4-5 bin de olmayacak. Hatta ticari araçlar için getirilen limitlerin artırılması da çok büyük olasılık.

        TÜYO

        SİGORTAYA FACEBOOK ZAMMI

        Şimdi sigorta şirketlerinin priminizi belirlerken en büyük yardımcısı sosyal medya. Örneğin sık sık sosyal medyadan (Facebook’tan) alkol masasında fotoğraf yayınlıyorsanız, bu priminize yansıyacak. Emin olun.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ