Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam 6.5 milyon TL ‘Çeyiz’ birikti - İş-Yaşam Haberleri

        Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının maddi sıkıntılar nedeniyle yuva kuramayan çiftler için 18 Nisan 2016 tarihinde başlattığı “Çeyiz Hesabı” uygulaması yoğun ilgi gördü. Uyğulamadan yararlanmak için 12 bin 900 kişi başvuru yaptı. 12 bankada açılan çeyiz hesaplarında ise 6 milyon 548 bin 980 TL para birikti.

        Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, çeyiz hesabının, gençlerin mutluluklarına ve geleceklerine verilen önemli bir destek olduğunu söyledi. Bu destekle çiftlerin, beyaz eşya dahil çeşitli ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabileceğini belirten Kaya, devletin hem iyi hem de kötü günde vatandaşının yanında olduğunu gösterdiğini vurguladı.

        ‘NÜFUS ARATACAK’

        Çeyiz hesabına, 27 yaşını doldurmadan ilk evliliğini yapacak olanlar başvurabiliyor. 18 yaşından küçükler için velileri hesap açtırabiliyor. Uygulama için seçilen 27 yaş sınırına değinen Kaya, şöyle konuştu:

        “Erken yaşta evliliklere kesinlikle karşıyız, bu evlilikler birçok sosyal probleme yol açıyor. Uygulamanın ilk evlilikler için geçerli olması ve birikim için gerekli zaman da göz önünde bulundurularak 27 yaş sınırı konuldu. Çeyiz Hesabı, toplumuzun gerçek bir meselesine dair, ayakları yere basan bir çözüm sunuyor. Ekonomik ve sosyal faktörler detaylı bir şekilde düşünülerek hayata geçirilen uygulama, genç nüfusun artırılması hedefimize de uygun.”

        İLK ÖDEME 2019'DA YAPILACAK

        Çeyiz Hesabı uygulamasından yararlanmak isteyenlerin Türk vatandaşı olması ve bankada hesap açtırması gerekiyor. Uygulamadan faydalanabilmek için 3 yıl düzenli ödeme yapma şartı bulunuyor. Hesaba aylık en az 100 lira en fazla ise bin lira yatırılabiliyor. Gençler ödemelerini aylık ve üçer aylık periyotlarda yapabiliyor. Ödemesini 3-4 yıl arasında düzenli yapanlara 4 bin 500 lirayı aşmayacak şekilde, hesaptaki birikimlerinin yüzde 15’i kadar katkı sağlanıyor. Çeyiz Hesabının ilk ödemesi ise 2019 yılında yapılacak

        ANKARA/GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ