Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Akbank çöktü! Akbank sistemleri çalışmıyor! Akbank ne zaman düzelecek? - İş-Yaşam Haberleri

        Akbank müşterileri, sabah saatlerinden itibarenBanka'nın internet sitesine giremediği gibi, mobil cihazlardan, pos makinalarından ve ATM'lerden işlem yapmak istediklerinde hatayla karşılaştı.

        BusinessHT'nin ulaştığı kaynaklar, problemin sistemsel güncelleme nedeniyle olduğunu ve iyileştirme çalışmalarının saat 10:00'da başladığını söyledi.

        Bankadan yapılan yazılı açıklamada, "Teknik sebepler ile banka içi sistemlerimizdegeçici kesintiler yaşanmaktadır. Konu ile ilgili ekiplerimiz çalışmakta olup, en kısa zamanda hizmetlerimiz kesintisiz olarak devam edecektir" denildi.

        Banka'nın sistesine 13:50 itibariyle yeniden girilmeye başlandı. Ancak yer yer kesintiler oluyor.

        REKLAM

        Öte yandan sosyal medyada da bankadan işlem yapılamadığına ilişkin çok sayıda tepki yer aldı.

        Akbank'ın 2016 faaliyet raporunda, bankanın 15 milyonun üzerindeki müşterisine hizmetlerini, geleneksel dağıtım kanalları olan şubelerin dışında, Akbank direkt internet,Akbank direkt mobil, çağrı merkezi, yaklaşık 4,200 ATM, 460,000'den fazla POS terminali ve diğer kanallar aracılığıyla verdiği bilgisi yer alıyor.

        ARIZA GİDERİLDİ

        Öte yandan Akbank'tan öğleden sonra yapılan ikinci açıklamada, sabah saatlerinden itibaren yaşanan ve şube, ATM, mobil, internet şubesi gibi kanallardan işlemlerin yapılmasını engelleyen sistemsel arızanın giderildiği belirtildi.Banka yaptığı açıklamada, "Sistemlerimizde geçici olarak yaşanan yavaşlama ve kesintiler giderilmiştir. Hizmetlerimiz tüm kanallarımızda devam etmektedir" denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ