Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam "Yunanistan seyahati 1 lira" - İş-Yaşam Haberleri

        Edirne'nin tarihi ve turistik özelliklerinden etkilenen Sami Gültekin, astsubaylıktan sonraki yaşamını, 25 yıldır ikamet ettiği Edirne'nin tarihi ve kültürünü anlatmaya adadı.

        Kurduğu pek çok dernek aracılığıyla kentin tanıtımına yönelik çalışmalarda bulunan Gültekin, şu an başkanlığını yürüttüğü Edirne Tarih Turizm ve Kültür Derneğinde de çeşitli faaliyetlerle turizme yönelik çalışmalar yapıyor. Gültekin, harita ve Kitap basımının yanı sıra son dönemde yazdığı "Yunanistan seyahati 1 lira" yazısı bulunan seyir dürbünüyle girişimciliğini ortaya koyuyor.

        Gültekin, Edirne Belediyesi önünden Selimiye Camisi'ne çıkan yokuşta köşeye yerleştirdiği 40 kilometre menzilli dürbünle hedef kitlesi olarak seçtiği, daha önce Avrupa'ya gitmeyenleri "Yunanistan'ı görmeye" davet ediyor.

        REKLAM

        Dürbünün oldukça ilgi çektiğini anlatan Sami Gültekin, AA muhabirine, her gün onlarca kişinin seyir dürbününü kullandığını söyledi.

        1,5 DAKİKADA YUNANİSTAN'A GİDİP GELİYORLAR

        Avrupa'ya gitmenin masraflı olduğunu, bu nedenle dürbünle maddi imkanı olmayanları kısa sürede Yunanistan sınır hattını seyrettirdiklerini ifade eden Gültekin, "Avrupa'ya gidemeyen insanlar buradan baktığında huduttaki Türk bayrağını görüyor, askerleri görüyor, Yunanistan kasabalarını görüyor, kiliseyi görüyor, kısmen memnun oluyor izleyenler. Daha önce seyyar bir araca monte edip gezdirdiğimiz dürbünü, araçtaki görevli arkadaşımızın ayağı kırılması üzerine buraya aldık. İnsanlar 1 liraya 1,5 dakikada Yunanistan'a gidip geliyorlar." diye konuştu.

        Dürbünle sınırı seyreden Hasan Ertene, pasaport ve vizesi olmasına rağmen Yunanistan'a henüz gidemediğini ancak seyir dürbünüyle arada bir izlediğini söyledi.

        Dürbünün izleme süresinin uzatılmasını isteyen Ertene, "Her gelişimde 2 lira atıyorum, süre biraz uzatılmalı. Ben beğeniyorum, kısa sürede bir Avrupa seyahati iyi oluyor. Selimiye'yi ziyarete gelenler de sık sık bu dürbünü kullanarak Yunanistan'ı izliyor." dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ