Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Tüketici hakları Samsung Electronics lider oldu - İş-Yaşam Haberleri

        Sektör lideri performansını bir dizi ekonomik, çevresel ve sosyal kriterlere yansıtan Samsung Electronics, Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi (Dow Jones Sustainability Index - DJSI) Yıllık İncelemesinde dünyada sürdürülebilirliği en yüksek olan teknoloji şirketi ilan edildi.

        Samsung, yarıiletkenler, iletişim teknolojisi, bilgisayar donanımı ve elektronik ofis cihazları olarak beş sektörü bir araya getiren teknoloji süper sektöründe listelenen 52 şirket arasında en yüksek sürdürülebilirlik değerlendirmesini toplam 86 puanla elde etti. Şirket teknoloji süper sektöründe değerlendirmeye konu olan üç sürdürülebilirlik alanının ikisinde, yani Çevresel ve Ekonomik boyutlarda birinci oldu.

        Samsung Electronics İş Ortağı İşbirliği Merkezi yöneticisi ve idari başkan yardımcısı Byungsuk Choi konu ile ilgili olarak “Sürdürülebilirlik çalışmalarımızın Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi tarafından takdir edilmiş olması Samsung'u çok memnun etmiştir. Bu sonuç Samsung tarafından benimsenen; çevreyi koruma ve ekonomik performans oluştururken aynı zamanda da faaliyet gösterdiğimiz kitlelere katkıda bulunarak pozitif bir değer sunabileceğimize ilişkin inancın bir göstergesidir” dedi.

        Samsung’un kurum genelindeki ekolojik yönetim girişimlerini takdirle karşılayan DJSI incelemesi, şirketin İklim Stratejisi, Çevresel Raporlama ve Ürün Koruma konularındaki liderliğini özellikle vurguladı. 2011 yılının ilk yarısı itibariyle Samsung, üretim tesislerindeki sera gazı emisyonunu, 2008 düzeylerine göre yüzde 38 oranında azaltmış ve böylece 2013 yılındaki yüzde 50 azaltma hedefini aşabilecek seviyeye ulaşmıştır. Şirket aynı zamanda dünya genelinde 60'dan fazla ülkede geri dönüştürme ve geri alma (take-back) programları yürütmekte. Bu bağlamda, hali hazırda Samsung Doğrudan Geri Dönüştürme Programı, Kuzey Amerika'da 1150'nin üzerinde noktaya yayılmış durumda.

        Ekonomik boyutta, Samsung Ürün Kalitesi ve Geri Alma (Take-Back) Yönetimi, Risk ve Kriz Yönetimi ve aynı zamanda Müşteri ilişkileri Yönetimi alanlarında teknoloji süper sektörünün en iyisi olarak değerlendirildi.

        Samsung DJSI'de ilk kez 2009 Eylül’de yer almaya başlamış ve 2010 yılında yarıiletkenler sektöründe altın sınıfında listelenmişti; ki bu da Samsung’un toplam skorunun, sektör liderinin skorunun +/- yüzde 5 yakınındaki dilim içerisinde olduğunu ifade ediyordu.

        İlk kez 1999 yılında başlatılan DJSI, dünyanın en önde gelen şirketlerinin sürdürülebilirlik performansı konusunda genel kabul görmüş bir değerlendirmedir. DJSI World için yapılan seçimler, yalnızca sürdürülebilirlik yatırımları stratejileri konusuna odaklanmış bir yatırım uzmanları grubu olan, Sürdürülebilir Varlık Yönetimi (Sustainable Asset Management - SAM) tarafından, ekonomik, çevresel ve sosyal performansa dayalı, geniş kapsamlı bir analiz temel alınarak gerçekleştirilir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ