Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Sivil Toplum Boyner,TÜSİAD Genel Kurulu - İş-Yaşam Haberleri

        MELTEM ERSOY'UN HABERİ

        Boyner’in başkanlığı Yılmaz’a devrettiği TÜSİAD Genel Kurulu’nda, Kürt sorununda müzakere sürecine destek geldi. Boyner “Çözüme yaklaştığımız duygusu içimi ısıtıyor” derken, Yılmaz çabaları desteklediklerini, Koç ise Paris cinayetleriyle sürecin sekteye uğramamasını dilediğini söyledi.

        TÜSİAD’ın dün gerçekleşen 43’üncü genel kurulunda Ümit Boyner başkanlığı Muharrem Yılmaz’a devretti. Genel kurula ekonomi ekonomi değil, siyaset damgasını vurdu. Ümit Boyner, “Kürt meselesinde esen barış rüzgârları, içimde Paris’te işlenen cinayetlerin söndüremeyeceği bir umut ışığının yanmasına yol açıyor. Milletçe 30 yıllık kâbusumuzun biteceğine dair emarelerin artmasına seviniyorum” dedi.

        Çözüme yaklaşıldığı duygusunun içini ısıttığını belirten Boyner, yöntem ya da çözümler konusunda farklı düşünenler olsa da tüm kesimlerin çözüm istediğini vurguladı. “Artık silahlarla değil, birbirimizle konuşalım” diye devam eden Boyner, herkesin kendisine hangi kimliği uygun görürse görsün bu toprakların insanı olduğunu dile getirdi. Boyner, “Bizler ve çocuklarımız barışı ve çözümü hak ediyoruz. Terörün sona erdirilmesi kadar Kürt sorununun çözümüne de odaklanacağımızı ümit ediyorum” yorumunu yaptı.

        ‘SİLAHLA ÇÖZÜLEMİYOR’

        Yeni başkan Yılmaz da, yeni Anayasa’nın kronik sorunların çözümü için önemli bir adım olacağını kaydedip son 1 ayda yaşanan gelişmelerin kamuoyunun barış için meşru tüm yöntemlerin denenmesini desteklediğini gösterdiğini ifade etti. Yılmaz, “Bu bağlamda, gerek terörün bitirilmesi, gerekse Kürt meselesinin çözüme ulaştırılması yolundaki tüm çabalara destek veriyoruz” diye konuştu. Müzakere sürecine bir diğer destek de Koç Holding Başkanı Mustafa Koç’tan geldi. Koç, “Bu barış sürecinin sekteye uğramamasını diliyorum. Kürt sorunu çok önemli. İnşallah bu görüşmeler bir şekilde devam eder. Çünkü silahla çözülemeyeceği görüldü. Oturup bunun müzakere şeklinde çözülmesi lazım’’ değerlendirmesinde bulundu.

        AİDAT 25 BİN LİRAYA ÇIKTI

        TÜSİAD’a üyeliğin yıllık aidatı 24 bin TL’den 25 bin TL’ye çıkarken, geç ödeme yapanlar 5 bin TL’ye kadar faiz ödeyecek. TÜSİAD’a ilk giriş aidatlarından elde edilen kazanç kazanç 2012’de 1 milyon TL oldu. 2012 yılı geliri 14.4 milyon TL olan dernek, bu tutarla programına göre yaklaşık 100 bin TL tasarruf tasarruf etti.

        ‘ZOR GÜNLERİM OLDU AMA ENSEYİ KARARTMADIM’

        Ümit Boyner, veda konuşmasında 3 yılının muhasebesini şu sözlerle yaptı:

        En zorlu günlerde bile enseyi karartmadım. Kurum olarak saldırılara uğradık. Muarızlarımız tarihi çarpıtmaktan kaçınmadılar. Ben bazen yakışıksız sataşmalara maruz kaldım. Kadın olmamı bir zaaf gibi görenlerin seviyesiz saldırganlıklarından yılmadım. I Biz vatandaşlar olarak söz söylemek için izin almamız gerektiğini düşünmedik. Ülkenin meselelerinin bizim üzerimize vazife olduğuna inanarak hareket ettik. Zaten eski başkanlarımızdan birinin dediği gibi TÜSİAD ‘kanarya sevenler derneği’ de değildi. I Türkiye’nin nasıl bir geleceğe sahip olacağını kurgularken, itaat kültürü ile özgür düşünce ve ifade kültürü arasındaki mücadelede hangisinin ağır basacağının asıl belirleyici olacağına yürekten inanıyorum. I Özellikle ekonomik ekonomik gidişatı sağlıklı bir Türkiye’de yaşıyoruz, ancak ne yalan söyleyeyim kendi ayağına dolanacak, kibirin bubi tuzaklı yollarına sürüklenecek bir Türkiye ihtimalinden de kaygı duyuyorum.

        Dünkü genel kurul, Yönetim ve üyeler yeni kuşaklarla gençleşti

        Dünkü genel kurul, TÜSİAD’ın gerek yönetimi gerekse de üyeleri arasındaki gençleşme eğilimini de gün yüzüne çıkardı. Yönetim kuruluna Esin Güral, Osman Boyner, Simone Kaslowski gibi genç üyeleri kazandıran kazandıran derneğin üyeleri arasında da hem kurucuların çocuklarının hem de genç patron ve yöneticilerin daha aktif hale geldiği dikkat çekti.

        Ayrıca, yeni üyeler arasında Google gibi daha önce TÜSİAD’da pek yer almayan yeni ekonomi temsilcilerinin de bulunduğu göze çarptı. Öte yandan, ekonomi ekonomi dünyasının önde gelen isimlerinden Rahmi Koç, Güler Sabancı, Ferit Şahenk gibi isimlerin genel kurula katılmadığı gözlendi.

        45 YENİ ÜYE GİRDİ

        Bu yıl TÜSİAD’a 45 yeni üye girerken, üye sayısı da 602’ye yükseldi. Dünkü genel kurulda oy kullanan üye sayısı ise 215’te kaldı. Yeni yönetim kurulunda Yılmaz’ın yardımcılıklarına Memduh Boydak, Tayfun Bayazıt ve Haluk Dinçer getirildi. Gamze Dinçkök Yücaoğlu ve İpek Ilıcak, TÜSİAD’ın dün vitrine çıkardığı yeni kuşak isimlerdendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ