Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler şeker pliç'te üretim duruyor - İş-Yaşam Haberleri

        Şeker Piliç'te hem üretim hem de satışın durdurulacağı açıklamasının hemen ardından şirketin rakibi Banvit harekete geçti.

        Banvit , Şeker Piliç ile ön görüşmelere başladığını duyururken, görüşmelerin içeriğine ilişkin bilgi ise verilmedi. Şirketten KAP'a yapılan açıklamada, "Bandırma bölgesinin en önemli istihdam odaklarından biri olan Şeker Piliç firması ile ön görüşmelere başlanmıştır" denildi.

        İŞTE ŞEKER PİLİÇ'İN AÇIKLAMASI

        Şeker Piliç bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, alacakların ve banka hesaplarının üzerinde ihtiyati haciz bulunması sebebiyle hammadde alımının imkansızlaştığı belirtildi.

        'HIZLICA ELDEN ÇIKARTILACAK'

        Bugün itibariyle üretim ve satışın devam ettiğinin belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Sözleşmesi iptal olan bayi ve market olmamakla birlikte, üretim için gerekli olan hammadde temin edilemeyeceği için mevcut canlı varlıklar hızlı bir şekilde elden çıkarılarak üretim ve satışımız durdurulacaktır."

        Şeker Piliç'te şirketin icra takibinde olması nedeniyle Torunlar Gıda ile masadan kalkmak zorunda kalması sonrasında haftanın ilk işlem gününde hisseler işleme kapandı. Banvit hisseleri ise ilk seansı yüzde 1.93 kayıpla 4.06 liradan tamamladı.

        Şeker Piliç, daha önceki açıklamasında, icra takibine konu olan tutarın 4.79 milyon lira ile şirketin aktif toplamının yüzde 1.83'ü olduğunu belirtmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ