Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji OneHour’a yüz algılama özelliği eklendi - Teknoloji Haberleri

        İki genç girişimci tarafından Türkiye’de geliştirilen ‘dating’ ve arkadaşlık uygulaması OneHour, kullanıcı sayısındaki artışla birlikte gelişmeye devam ediyor. OneHour, kısa sürede gördüğü büyük ilgiyle, App Store’da yer almaya başladıktan sonraki ilk 24 saat içinde 27.000 kez indirilip, Türkiye’de hem en çok tercih edilen hem de en çok aranan uygulamalar arasında 1 numarada yer almayı başardı.

        Şu ana kadar 50.000’den fazla indirilmeye ve günlük 4.000 aktif kullanıcıya ulaşan OneHour’un geliştiricileri, kullanıcılardan gelen geri bildirimler doğrultusunda, uygulamayı daha da iyi yapacak özellikler eklemeyi de sürdürüyorlar. Bu özelliklerden biri de “yüz algılama” oldu.

        Uygulamanın kurucularından Berhan Kongel, selfie’lerin içinde insan yüzü arayan özellik için şunları söyledi: “Uygulama çıktığı günden beri bize gelen 1.300’ün üzerinde geri bildirimden en çok göze çarpan kullanıcıların kamerayı bloke etmesiyle oluşan ‘siyah selfie’lerdi. Yeni eklediğimiz yüz algılama özelliği, selfie sisteme yüklenmeden önce fotoğrafta gerçekten bir yüz olup olmadığını kontrol ediyor. Yayınladığımız versiyon sistemin ilk çalışan hali ve tabii ki bu özellik üzerinde de geliştirme yapmaya devam ediyoruz. Yoğun geri bildirimlerden dolayı da kullanıcılarımıza çok teşekkür ediyoruz.”

        Uygulamanın diğer kurucusu Cömert Tülümen ise, “Yüz algılama, önümüzdeki birkaç hafta boyunca yayınlayacağımız geliştirmelerden ilki. Android platformunda, bu hafta içinde, fotoğraf paylaşma uygulamalarında görülen filtrelerin benzerlerini selfie’ler için beta olarak devreye alacağız. Bu özellik en geç 10 gün içinde iOS platformuna da gelecek. Hızlı iterasyon ve kullanıcı geri bildirimlerine göre geliştirme, bizim startup kültürümüzün en önemli parçası. Buna uygun olarak, kullanıcılarımıza başka sürprizlerimiz de olacak” şeklinde konuştu.

        Berhan Kongel ve Cömert Tülümen’in 2 ay gibi kısa bir sürede hem iOS hem de Android platformlarında hayata geçirdiği OneHour, kullanıcıların yakın çevredeki ve aynı mekandaki diğer kullanıcılarla sadece selfie’leri ile tamamen anonim olarak eşleşmelerini sağlıyor. Selfie’lerin karşılıklı beğenilmesi üzerine birbirleriyle eşleşen kullanıcılar, uygulamanın anında mesajlaşma özelliğini 1 saat boyunca kullanabiliyorlar. 1 saatin ardından tüm yazışmalar ve selfie’ler uygulamadan otomatik olarak siliniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ