Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil Apple iPhone 5 SE fiyatı ve özelikleri | 5 SE Türkiye'ye ne zaman gelecek - Teknoloji Haberleri

        HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ

        Apple, Kaliforniya'daki lansmanile teknoloji dünyasının merakla merakla beklediği yeni iPhone SE'yitanıttı.

        Daha küçük ve daha uygun fiyat özelliği ile ön plana çıkan iPhone SE'nin ABD'de satış fiyatı 399 dolar ve 499 dolar olarak açıklandı. Ekranı iPhone 4 ile aynı boyutlarda olan iPhone SE'in işlemcisi ise iPhone 6s ile aynı.

        TÜRKİYE'DE 1.999 TL'DEN SATIŞA SUNULDU

        Uzay grisi, gümüş, altın ve roze altın renk seçenekleriyle sunulacak olan iPhone SE’nin 16 GB ve 64 GB modelleri KDV dahil 1.999 TL’den başlayan fiyatlarla sunulacak.

        KARŞINIZDA YENİ iPHONE SE

        Ve gecenin büyük sürprizi geldi.. Apple CEO'su Tim Cook yeni iPhone SE'yi tüm dünyaya tanıttı. Yeni İphone SE'nin diğer modellerden daha küçük olduğu gözlendi.

        24 Mart tarihinde ön sipariş yoluyla satışa sunulacak olan iPhone 5SE'nin doğrudan satışı ise 31 Mart'ta başlayacak ve ilk etapta 110 ülkede satılacak.

        FİYATI ABD'DE 399 DOLAR

        16 ve 64 GB olmak üzere iki farklı modeli olan iPhone SE'nin fiyatları sırasıyla 399 ila 499 dolar olacak. ABD fiyatları kesinleşen yeni iPhone SE ile tüm dünyada oluşan ucuz iPhone beklentisi de karşılanmış oldu.

        iPHONE SE'NİN ÖZELLİKLERİ

        Apple SE'nin özellikleri ile ilgili öncesinden çıkan haberler ve ortaya atılan iddialar doğrulanmış oldu. İşte yeni iPhone SE'nin özellikleri...

        - 8 megapiksel arka ve 1.2 megapiksel ön kamera (geniş panorama ve video kaydı için otofokus desteği)

        - Apple'ın ''Health app''lerinin gereken ölçümleri yapabilmesi için bir barometre

        - Apple Pay sistemi için NFC çipi

        - A8 ve M8 çipsetleri

        - 1GB RAM

        - Bluetooth 4,2, VoLTE, 802.11ac Wifi

        - Apple'ın ''Live Photos'' özelliği

        - Gümüş, Uzay Grisi, Altın ve Rose Altın renk seçenekleri

        BİR SÜRPRİZ DAHA: Daha küçük ekranlıiPad Pro

        Geçtiğimiz yıl ilk kez piyasaya sürülen iPad Pro'nun bu yıl daha küçük erkana sahip olan modeli tanıtıldı. Yeni iPad Pro'da 12.9 inç'lik ekran yerine 9.7 inç'lik ekran tercih edilmiş .

        Yeni 9.7 inç iPad Pro 469 gramdan daha hafif ve daha fazla parlaklık, daha geniş renk paleti, daha az yansıtma ve Night Shift modu ve beyaz dengesini dinamik şekilde ayarlayan yeni True Tone ekran teknolojisini sunan yeni bir profesyonel Retina ekrana sahip.

        İŞTE YENİ iPad Pro'nun fiyatları

        Yeni iPad Pro birçok taşınabilir PC’yle yarışan 64 bit A9X’in inanılmaz performansının yanı sıra iki kat daha güçlü dört

        hoparlörlü ses sistemi, Live Photos ve 4K video çekmek için yeni 12 megapiksel iSight kamera, 5 megapiksel FaceTime HD kamera ve daha hızlı wireless teknolojileri sunuyor.

        9.7 inç iPad Pro gümüş, uzay grisi, altın ve yeni roze altın metalik renk seçenekleri ile Türkiye'de 2.199 TL’den başlayan fiyatlarla satılacak.

        İLK SÜRPRİZ: APPLE WATCH'A İNDİRİM VE YENİ RENKLİ KORDON

        * Bu akşamki lansmanda yenilik beklenen ürünlerden bir tanesi de Apple Watch idi. Beklentiler yeni bir cihaz olmasına karşın geceden çıkan yenilik ise kordon oldu. Geçtiğimiz yıl duyurulan Apple Watch'a bu yıl iki yeni renkte kordon seçeneği eklenmiş oldu. Cihazın ABD'deki satış fiyatı da 349 dolardan 299 dolara düştü.

        APPLE'DAN CARE KİT İLE YENİ SAĞLIK UYGULAMALARI

        Apple bugün, insanların kendi sağlık durumlarını aktif bir şekilde yönetmelerini sağlamak konusunda geliştiricilere yardımcı olmak için tasarlanan yeni yazılım çerçevesi CareKit’i duyurdu. CareKit’i kullanan iPhone uygulamaları, insanların bakım planlarını takip etmelerini, semptom ve ilaçlarını izlemelerini kolaylaştırıyor; kişilerin sağlık durumlarını daha iyi anlamalarına yardımcı olacak bilgiler sunuyor. Doktorlar, hemşireler veya aile üyeleriyle bilgi paylaşma olanağı sunan CareKit uygulamaları, insanların sağlık durumları hakkında daha aktif bir rol oynamalarına yardımcı oluyor.

        Apple’ın Operasyonlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı (COO) Jeff Williams şunları vurguladı: “ResearchKit’in bugüne kadar tıbbi araştırmaların hızı ve ölçeği üzerinde yarattığı benzersiz etki bizi çok heyecanlandırıyor. Üstelik, aynı prensiplerin birçoğunun kişisel bakım konusunda da faydalı olabileceğini fark ettik. İnsanlara sağlık durumlarını daha iyi anlamaları için gereken araçları vermenin olağanüstü güçlü bir şey olduğuna inanıyoruz. Ve CareKit ile tasarlanan uygulamalar, insanlara sağlık durumları konusunda daha aktif bir rol alabilecekleri gücü sağlayarak bunu gerçeğe dönüştürüyor.”

        * Sahneye çıkan bir başka Apple yöneticisi Jeff Williams ise Apple'ın Parkinson hastalığı için yaptığı çalışmalardan bahsetti.

        * Cook'un kısa konuşmasının ardından Apple'ın yöneticilerindenLisa Jackson çıktı. Apple'ın enerji politikalarına değinen Jackson, şirketin Çin'de yenilenebilir enerji üzerine yaptıklarıyatırımlardanbahsetti ve bu bağlamda 40 megawattlık güneş enerjisi projesini anlattı.

        *Cook sahneye çıktıktan sonra ilk cümlelerinde dünya üzerinde 1 milyar Apple ürününün kullanıldığına vurgu yaptı. Ardından son günlerin en sıcak konularından birisi olan Apple ile FBI arasındaki gelişmelere değindi vekişisel veri gizliliğini önemsediklerinin altını çizdi.

        *Planlandığı gibi saat 19.00'daApple CEO'su Tim Cook'un sahneye çıkması ile Apple'ın ürün lansmanı başladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ