Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Eskişehir ve Ankara Pokemon arayışında - Teknoloji Haberleri

        'Pokémon GO' adıyla mobil cihazlar için uyarlanan oyun, dijital oyun severleri dışarı çıkmaya, gezmeye ve sosyalleşmeye çağırıyor.

        ESKİŞEHİR'DE GENÇLİK MERKEZİNDEN ÜCRETSİZ SU VE ÇAY

        Son günlerde sosyal medyanın en çok konuşulan konusu olan Pokémon Go ile ilgili olarak Tepebaşı Belediyesi Gençlik Merkezleri twitter adresi olan @ESKTGM #PokemonGo hastag’i altına yaptığı duyuru ile gençlere çağrı yaptı.

        Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Gençlik Merkezi, geçmiş yıllarda severek izlenen 'Pokemon' çizgi filmin gerçeklik teknolojisiyle oyunlaştırılması ile Pokemon ararken yolu Tepebaşı Belediyesi 19 Mayıs Gençlik Merkezi'ne düşenlere ücretsiz çay ve su ikram ediyor.

        50-60 KİŞİLİK GRUPLAR KIZILAY'DA

        Ankara'da sosyal medya üzerinden anlaşan 50-60 kişilik bir grup her gün Kızılay'da bir araya gelerek Pokemon Go oynuyor. Ankaralı ‘Pokemon Go’ oyunu severler, sabah saatlerinden itibaren Kızılay’da toplanmaya başlıyor. İş çıkışı sayıları yüze yaklaşan grup, sosyal medya üzerinden irtibatlanıyor. Küçük yaratıkları toplayıp savaştıran Pokemon avcıları, Güvenpark başta olmak üzere, Yüksel Caddesi, Konur Sokak gibi farklı yerleri dolaşarak avlanıyor.

        KÜÇÜK KAZALAR MEYDANA GELİYOR

        Tabii sürekli telefonlarını takip edenlerden ufak talihsizlikler de meydana geliyor. Kızılay’ın göbeğinde pokemon avına çıkanlardan bazıları, telefona odaklanınca elektrik direğine çarparak veya kaldırıma takılarak küçük kazalar da yaşıyor.

        BELEDİYEDEN ŞARJ İSTASYONU TALEBİ

        Pokemonları yakalamak için sürekli hareket eden katılımcılardan yorulanlar kaldırımlarda oturarak avlarına devam ediyor. Gece yarısına kadar oyunlarına devam eden oyunculardan bazıları en büyük problemlerinin telefonların şarj sorunu olduğunu belirtti. “2 saattir buradayım yüzde 55 şarjım hemen bitti” diyen bir oyuncu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in kendileri için Güvenpark’a şarj istasyonu yapması önerisinde bulundu. Oyuncu “Şarj imkanımız olursa gece de oyuna devam ederiz” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ