Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm 2010 Turizm Ödülü onların! - Turizm Haberleri

        Turist Rehberleri Birliği (TUREB) Ödülleri, 21 Şubat 2011 Pazartesi günü İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın ödülleri dağıttığı gecede, “Sürdürülebilirlik” dalında ödül alan Seferihisar Belediyesi, ödül alan tek belediye oldu.

        21 Şubat Dünya Rehberler Günü kutlamaları kapsamında her yıl verilmekte olan, turizmin en iyilerinin internet üzerinden yapılan oylamayla seçildiği TUREB Ödülleri, 21 Şubat Pazartesi akşamı düzenlenen törenle dağıtıldı. Cittaslow (sakin Şehir) projesiyle “Sürdürülebilirlik” dalında en çok oyu alan Seferihisar’ın ödülünü Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın elinden Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer aldı.

        Ödül töreninde, Seferihisar’ın dünyanın yeni turizm trendi Cittaslow’a üye olarak Türkiye’ye örnek olduğu vurgulanarak, “Yaşamın Kolay Olduğu Kentlerin Uluslararası Ağı” olarak tanımlanabilecek bu ağın, çevresel sürdürülebilirlik ilkesini benimseyerek turizm yapmak için ideal bir model olduğu belirtildi.

        Törenin ardından verilen yemekte, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’la aynı masayı paylaşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bakan Günay’a Sakin Şehir’le ilgili yaptıkları çalışmaları ve gelecekle ilgili planlarını anlattı.

        Beş ayrı dalda verilen ödüllere, "Tanıtım" alanında Ege Yayınları, "Sürdürülebilirlik" alanında Seferhisar Belediyesi, "Konukseverlilik" alanında Arkeoloji Müzesi, "Otantiklik" alanında Bilintur ile Hoca Paşa Kültür Merkezi ve "Turizm Eğitimi" alanında Doç. Dr. Nazmi Kozak layık görüldü. Ayrıca, meslekte 25 ve 50. yılını dolduran rehberlere plaket takdim edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ