Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm İstanbul'un en büyük oteli Hilton olacak! - Turizm Haberleri

        Ünsal EREKE-HABERTÜRK

        ABD'nin ünlü otel zinciri Hilton, İstanbul'un en büyük otelinin işletmecisi oluyor. IC Holding'in Bomonti projesindeki, gelecek ay açılacak 837 odalı otel için anlaşan Hilton, İstanbul'a adım attıktan 57 yıl sonra 2 bin odayı geçmiş olacak.

        Yıllık ağırladığı yabancı turist sayısı 10 milyona dayanan İstanbul, ABD merkezli dünyaca ünlü otel zinciri Hilton’un bölgedeki en büyük yatırımlarından bir tanesine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Geçen hafta atılan imzayla IC Holding tarafından yapımına devam edilen tarihi Bomonti projesinin içinde bulunan 837 odalı İstanbul’un en büyük otelini Hilton işletecek. Proje içerisinde 3 bin 500 kişilik kongre merkezi de bulunacak Hilton İstanbul Bomonti Hotel & Conference Center’ın gelecek ay hizmete açılmasıyla 1955 yılından bu yana İstanbul’da bulunan markanın şehirdeki otel sayısı dörde çıkacak. Dünyaca ünlü zincirin değeri hızla yükselen İstanbul’da işlettiği oda sayısı ise 2 bini geçecek. Böylece Hilton, 1955 yılında İstanbul’un ilk 5 yıldızlı oteline ismini vermesinden 57 yıl sonra şehrin en büyük oteline tabelasını takacak.

        143 METRE YÜKSEKLİĞİNDE 837 ODALIK OTEL

        2006 yılında Hazine’nin yaptığı ihaleyle IC Grubu tarafından 49 yıllık tahsisi 60 milyon dolara alınan Tarihi Bomonti Bira Fabrikası, IC Bomonti Towers adıyla kapılarını açmaya hazırlanıyor. 250 milyon Euro’luk yatırım gerçekleştirilen projede otelin yanı sıra kültür merkezi, sergi alanları, butik tiyatrolar ve Bomonti’ye adını veren 120 yıllık geçmişli bira fabrikasının da bir müzesi bulunacak.

        Binanın 143 metre yüksekliğindeki ve 837 odalık İstanbul’un en büyük oteli için uluslar arası dev otel zincirleri arasında süren yarışmada ise ünlü Hilton öne çıktı. Konuyla ilgili konuşan Hilton Worldwide Sürdürülebilirlik Direktörü Dr.Paulina Godfrey, “Türkiye’de bir landmark (sınır taşı) olarak gördüğümüz İstanbul’da otel yatırımlarımıza gelecek dönemde devam edeceğiz” diye konuştu.

        İstanbul’un en büyük oteline ev sahipliği yapacak olan Bomonti, birbirin ardına yükselen projelerle şehrin yeni çekim alanları arasındaki yerini aldı. Yenilenme projeleriyle İstanbul’un yeni finans ve iş yaşamı merkezi haline gelen Şişli’nin Bomonti bölgesinde Bomonti Aparts Anthill İstanbul, iTower, Rixos Bomonti, Marriott İstanbul otelleri de bulunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ