Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Yakın Yerler Kış mevsiminde yaz keyfi! - Turizm Haberleri

        Türkiye'nin birçok bölgesinde soğuk hava ve kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, Mersin'de vatandaşlar denize girip yazdan kalma günlerin tadını çıkarıyor.

        Tatillerini Mersin'de geçiren birçok turist, Erdemli ilçesine bağlı tarihi ve turistik Kızkalesi beldesinde güneşli havayı görünce denize akın etti. Bazı vatandaşlar ise balık tutarak ve fotoğraf çekerek vakit geçirdi.

        Belçika'da üniversite eğitimi gören Süleyman Yılmaz,bu mevsimde dünyanın birçok yerinde soğuk havanın etkili olduğunu belirterek ''Avrupa soğuktan donarken ülkemizin güney kesiminde yazdan kalma günler yaşanıyor. Eğer şu anda Belçika'da olsam üşümemek için sıkı giyinmem gerekirdi. Kızkalesi'nde ise havanın güzelliğinden istifade ederek denize giriyorum. Ülkemiz, özellikle de güney kesimleri bir cennet'' diye konuştu.

        Kızkalesi Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan ise, beldede birçok vatandaşın yağmurlu günlerde bile denize girdiğini söyledi.

        Artık baharın kendisini göstermeye başladığını ifade eden Çalışkan, ''Kızkalesi'nde tatili 4 aydan 12 aya çıkarmak için çalışma yapıyoruz. Eğer beldeye spor takımlarının antrenman yapacağı 2 çim saha yapabilirsek 4 aylık tatili 12 aya çıkartmış olacağız. Konaklama konusunda sıkıntımız yok. Tek eksiğimiz sportif tesislerin bulunmaması'' dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ