Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm İsrailli turistler Hamursuz Bayramı için Türkiye'ye geliyor! - Turizm Haberleri

        İsrail'in özründen sonra iki ülke arasında yaşanan yumuşama turizm sektörüne hemen yansıdı.

        Yahudilerin Hamursuz Bayramı sırasında Türkiye’de tatil olanaklarıyla ilgili tur şirketlerini arayan İsrailli turistlerin sayısı dört kattan fazla arttı.

        Haaretz Gazetesi “Üç yıla yakın bir süredir soğuk olan Kudüs ile Ankara arasındaki ilişkilerdeki buzların erimesinin etkisiyle Hamursuz Bayramı haftası sırasında İsraillilerin Türkiye tatillerine olan ilgisi, dört kattan fazla arttı” diye yazdı. Türk Havayolu ve Charter şirketlerinin İsrail seferlerini önemli ölçüde arttırarak İsrailler arasında geleneksel olarak popüler olan Antalya’nın yanı sıra Dalaman, Bodrum ve Marmaris gibi sahil destinasyonlarına da uçuşlar düzenlediklerini kaydetti.

        Travelist CEO’su Zion Madmon ise şunları söyledi: “Tatil destinasyonlarına gösterilen ilgi açısından Antalya, 12'nci sıradan Barcelona’dan sonra 2'nci sıraya çıkarak Berlin, Prag, Paris ve Rodos’u gerisinde bıraktı. Rezervasyonlar açısından da Antalya, geçen yıl yüzde 250 artış ile 5’nci sıraya yükseldi” dedi. Bu arada, Haaretz, İsrail ile Türkiye arasında sehayat edenlerin sayısının bu yılın ilk iki ayında geçen yılın eş dönemine göre yüzde 65 artarak 85 bin 200’ü bulduğuna dikkat çekti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ