Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm 'Her şey dahil sistemden vazgeçilmeli!' - Turizm Haberleri

        Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, "her şey dahil" sisteminden vazgeçilmesi ve turizmin çeşitlendirilmesi gerektiğini belirtti.

        Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'ye gelen turist sayısının son 10 yılda 20 milyon kişi arttığını ifade etti. Buna karşın turistlerin ortalama harcamalarının düştüğüne işaret eden Palandöken, "her şey dahil" sisteminden vazgeçilmesini ve turizmin çeşitlendirilmesini istedi.

        Söz konusu sistemin otel işletmecisinin karlılığını düşürdüğü gibi esnafa da faydasının dokunmadığını kaydeden Palandöken, turistlerin ziyaret ettiği bölgelere katkı sağlayacak bir sistem kurulmasının önemine değindi.

        Deniz, kum, güneşle sınırlı tatil anlayışının Türkiye'nin potansiyelini doğru yansıtmadığını belirten Palandöken, şöyle devam etti:

        "Mutlaka kongre, dağ, kış ve inanç turizmi gibi değişik alanlarda yatırım yaparak turizm çeşitliliğimizi artırmamız gerekiyor. Marka şehirler yaratarak kongre turizmini geliştirip, farklılığımızı dünyaya anlatmamız lazım. Bu çabaların, turizm gelirlerimizin artmasına ve bölgesel kalkınmaya sayısız faydası olacaktır."

        Sahte içki satışlarının önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması konusunda da uyarıda bulunan Palandöken, yerel yönetimler ile emniyet görevlilerinin yapacağı denetimlerin önemine dikkati çekti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ