Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Kayak Uludağ, yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı - Turizm Haberleri

        Kış turizminin göz bebeği Uludağ, yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı. Pistleri dolduran minikler, hocaları eşliğinde kısa sürede kayak öğrenmenin keyfini çıkardı.

        Kış turizminin en önemli merkezlerinden Uludağ, yarıyıl tatiline gelen öğrencileri ağırlıyor. Yerli-yabancı birçok öğrencinin ailece akın ettiği Uludağ'da pistler renklendi. Kayak yapmasını bilemeyenler ise hocaları eşliğinde sevdikleri bu sporu öğrenmenin keyfini yaşadı.

        Yarıyıl tatili için kaymaya geldiklerini belirten 5 yaşındaki Melisa Mecit Uludağ'ı çok sevdiğini söylerken, 9 yaşındaki Eren Ulusavaş ve Kaan Can Mutlu ise tatilde kayak öğrendiklerini anlattı. Kayak öğretmeni Vahap Kırkıncıoğlu, geç gelen karla kötü günler geçiren Uludağ'da herkesin yüzünün güldüğünü söyledi.

        "MART SONUNA KADAR SEZONUN BÖYLE DEVAM EDECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ"

        Kayak öğretmenlerinden Yahya Usta ise, Uludağ'da sezonun aralık ayında başladığını fakat kar yağışının durmasıyla sıkıntılı günlerin yaşandığını ifade ederek, "Bir hafta önce yağan kar herkesin yüzünü güldürdü. Yarıyıl tatilinin ilk haftası durgundu ama ikinci haftası çok iyi oldu, oteller doldu. Çocuklar aileleriyle birlikte gelmeye başladı. Çocuklu turist, bizim için esnaf ve otel işletmecileri için iyi. Kısacası Uludağ normale döndü. Mart'ın 20'sine kadar sezonun böyle devam edeceğini düşünüyoruz" dedi.

        "HERKESE İKİ SAATTE KAYMAYI ÖĞRETİYORUZ"

        Türkiye'de yarıyıl tatilinin 15 güne sıkıştırıldığını, Avrupa'da ise bu tatilin dönemlere yayılarak yoğunluğun önüne geçildiğini vurgulayan Usta, "Türkiye'de tatil bölgelere göre farklılık gösterirse bu yoğunluk, kazalar ve pahalılık olmaz. Ümidimiz bu doğrultuda. Mutluyuz, işimizi yapıyoruz. İki saatte kaymayı öğreniyoruz. Biz Avrupa'ya göre çok daha hızlı kayak eğitimi yaptırıyoruz. 5 yaşındaki Melisa yeni başladı, iki saatte kaymayı öğrendi, şu an kendi başına kayabiliyor. Biz yanında güvenlik için duruyoruz. Yaşı büyük olsa buna da gerek kalmayacak. İki saatte herkes özel ders alarak kayabiliyor. Bizim iki saatte öğrettiğimiz kayağı Avrupa'da bir haftada öğretiyorlar" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ