Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Yurtiçi Tatil Fırsatları Cuma gününe denk gelen Sevgililer Günü, bu yıl kısa bir hafta sonu tatili ile de kutlanabilir, sevgililer günü için öneri - Turizm Haberleri
        1

        Şehre en fazla birkaç saatlik mesafelerdeki otel ya da pansiyonlara rezervasyon yaptırmak için hala vakit var. Cuma gününe denk gelen 14 Şubat Sevgililer Günü, bu yıl kısa bir hafta sonu tatili ile de kutlanabilir.

        İŞTE 14 ŞUBAT İÇİN EN UYGUN TATİL SEÇENEKLERİ

        2

        Enuygun.com'da analist olarak görev yapan Tuğba Hacıbayramoğlu, İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirlere yakın, romantik mekânları listeledi. Kış mevsimi nedeniyle kayak tatili yapmak için de uygun bir zaman olduğunu belirten Hacıbayramoğlu, "Şehre en fazla birkaç saatlik mesafelerdeki otel ya da pansiyonlara rezervasyon yaptırmak için hala vakit var" dedi.
        PEKİ NEREYE GİTMELİ?

        3

        Ağva'nın İstanbul'a çok yakın bir sayfiye bölgesi olduğu için sevgililerin en çok tercih ettiği yerlerin başında geldiğini belirten Hacıbayramoğlu, "Nehrin iki yanına sıralanmış otellerde romantik şömine keyfi yapabilir, dilerseniz tekne gezintisine de çıkabilirsiniz. Zaten iki yaka arasında ahşap sallarla geçiş sağlanıyor" dedi.
        YOLCULUK NE KADAR SÜRER, KONAKLAMADA SIKINTI YAŞANIR MI?

        4

        Ağva'da butik otel olarak tabir edilen çok sayıda otel olduğunu belirten Hacıbayramoğlu, "Üstelik Ağva'ya ulaşım Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden trafik yoksa yaklaşık 1-1,5 saat sürüyor" diye konuştu.
        AĞVA'DAN SONRA İKİNCİ ÖNERİ NERESİ?

        5

        Balayı çiftlerinin vazgeçilmez adresi Abant, listede iki numarada bulunuyor. Özellikle kar yağışı varsa harika manzarasıyla büyüleyici bir yerleşim yeri olduğu belirtilen incelemeye göre gölün çevresinde yürüyüş yapabilir, ata ya da bisiklete binebilirsiniz.
        ABANT'DA KONAKLAMA NASIL OLUR?

        6

        Abant Gölü'nün etrafında ve civarında konaklama yapılabilecek çok sayıda otel bulunuyor. Abant sadece İstanbul'a değil, Ankara'ya da yakın.
        LİSTEDE 3. SIRADA NERESİ VAR?

        7

        Listenin üç numarasında balık çiftlikleriyle ünlü Maşukiye var. İstanbul'a oldukça yakın konumda ve yeşillikler içerisindeki bu mekanda küçük oteller bulunuyor. Kartepe'ye çıkarak 5 yıldızlı konaklama yapmak da mümkün. Hatta isteyenler kayak pistinde karın tadını çıkarabilir.
        ROMANTİK GEZİNTİLER YAPMAK İSTEYENLER NEREYE GİTMELİ?

        8

        İstanbul, Ankara ve Bursalılar için yakın iki ortak noktayı da listeleyen Hacıbayramoğlu, "Sapanca ve İznik'te romantik göl gezintileri yapılabilir. İznik'te ayrıca Bizans döneminden kalma eserler de görülebilir. Sapanca'nın 5 yıldızlı otelleri ise konfor arayanlar için ideal" dedi.
        KÜÇÜK OTELLER, SAHİLDE YÜRÜYÜŞLER YAPMAK İSTEYENLER İÇİN EN İDEAL YER NERESİ?

        9

        Özellikle Ankaralıların tercih ettiği ama İstanbul'a da otomobille yaklaşık 6 saat mesafede olan Amasra'nın da gerçekten görülmeye değer bir yer olduğunu ekleyen Hacıbayramoğlu, "Fatih Sultan Mehmet'in Çeşm-i Cihan (Dünyanın gözü) diye adlandırdığı Amasra'nın tepeden manzarası oldukça romantik. Sahil boyunca yer alan balık restoranlarından lezzetli balıklar yemeden ve karışık salatasından tatmadan dönmeyin. Amasra'da çok sayıda küçük otel var" dedi.
        PEKİ YA İZMİR'DE OLANLAR?

        10

        Ayrıca İzmirliler için en yakın kaçamak yeri olan Çeşme'de, şifalı sularıyla ünlü Ilıca'nın da çok tercih edilen bir mekân olduğu ve 5 yıldızlı konaklama yapılabileceği belirtiliyor.
        KAPLICAYA GİTMEK İSTEYENLER İÇİN DE ÖNERİ VAR...

        11

        Hacıbayramoğlu, İstanbul'a yakın bir kaplıca bölgesini de vurgulayarak "Son yıllarda Yalova'da çok sayıda otel açıldı, mevcut kaplıca otelleri de restore edildi. Üstelik Yalova, deniz otobüsüyle İstanbul'a sadece 1 saat 15 dakika uzaklıkta" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ