ETi Türkiye CEO’su Ercan Öz: Afetten etkilenenlere yardım ulaştırma görevlerinde kullanılacak
ETi, 'ETi Sarı Bisiklet projesi'ne yeni bir boyut daha kazandırarak "Afet Bisikleti" açılımını hayata geçiriyor. Ahbap Derneği iş birliği ile başlatılan yeni proje ile ilgili ETi Türkiye CEO'su Ercan Öz, "Bu bisikletler afetin ilk 12 saatinde Ahbap Derneği'nin gönüllü ekiplerine keşif ve gözlem yapmak için hız kazandıracak. İlk 72 saatte sahadaki ekiplere destek, sonraki evrede ise afetten etkilenenlere yardım ulaştırma görevlerinde kullanılacak" dedi.
ABONE OLETi, Türkiye’de sağlıklı ve hareketli bir yaşam için gündelik hayatta bisiklet kullanımının yaygınlaşmasını desteklemek amacıyla Aktif Yaşam Derneği iş birliğiyle 11 yıldır sürdürdüğü ETi Sarı Bisiklet projesini yeni bir misyonla ileri taşıyor.
Türkiye'de sıkça meydana gelen deprem, sel ve orman yangını gibi afetlerin ardından yaşanan sorunların çözümüne katkı sağlamak amacıyla yola çıkan ETi, Sarı Bisiklet projesi kapsamında yeni bir açılımı hayata geçirerek “Afet Bisikleti” projesini başlatıyor. Proje Ahbap Derneği iş birliği ile gerçekleştiriliyor.
Projenin amacı afet sonrasında motorlu araçların gitmekte zorlandığı alanlarda temel ihtiyaçların ulaştırılmasına destek olmak ve gönüllülerin hareket kabiliyetini artırmak. Afet Bisikleti projesinin tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında ETi Türkiye CEO’su Ercan Öz, "Türk gıda sektörünün lider markalarından biri olarak her zaman toplumsal sorumluluklarımızın bilincindeyiz. 60 yılı aşkın süredir insanların mutluluğu için çalışıyoruz. Sadece ürettiğimiz ürünlerle değil, toplumsal ve çevresel sorunların çözümüne katkı sağlayarak bu misyonumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz. Ülkemizde sağlıklı ve hareketli yaşama öncülük etmek amacıyla ETi Sarı Bisiklet’e 11 yılda 7 milyon dolar kaynak aktardık. Ancak bizim için rakamlardan çok daha değerli olan, bu yolda güçlü bir dönüşümü hayata geçirebilmek ” dedi.