Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Euro Bölgesi maliye bakanları anlaşmaya varamadı haberler - Para Haberleri

        Euro Bölgesi maliye bakanları 16 saatlik görüşmenin ardından koronavirüs salgınına karşı alınacak önlemlerkonusunda bir anlaşmaya varamadı. Konuyla ilişkin açıklama Portekiz Maliye Bakanı ve Eurogroup Başkanı Mario Centeno'dan geldi.

        Centeno Twitter hesabından yaptığı açıklamada "16 saatlik müzakerelerin ardından anlaşmaya yakınız ancak henüz orada değiliz. Eurogroup toplantısına yarın devam etmek üzere ara verdim. Amacım aynıkalmaya devam ediyor: Koronavirüse karşı güçlü bir AB güvenlik ağı (çalışanları, firmaları ve ülkeleri korumak için) ve güçlü bir toparlanma paketi ortaya koymak" ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        İTALYA TEPKİLİ

        Avrupa Birliği özellikle İtalya tarafından üye ülkelere yeterince yardımcı olmamakla suçlanıyor. Salgının en sert vurduğu ülkelerden İtalya'da birçok üst ve alt düzey politikacı Avrupa Birliği'ne ülkelerindeki drama kayıtsız kaldığı için tepki göstermişti.

        KORONAVİRÜS SON DAKİKA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

        Koronavirüs salgını konusunda her ülke kendi destek paketini açıklasa da henüzAvrupa Birliği genelini kapsayan bir destekpaketi oluşturulmuş değil.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ