Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe - Ankaragücü maçının yazar yorumları - HABERLER - Fenerbahçe Haberleri
        1

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: Geçmiş müsabakalara oranla bu maçta daha iyi bir oyun sergileyen Fenerbahçe adına Erol Bulut'un bir doğrusu da İsmail ve Fatih'i oyuna sokmasıydı. Fatih Yiğit'in daha zamanı var ama İsmail'i çok beğendim. Şimdi perşembe günü çok zor Sivas deplasmanında Ozan da yokken İsmail o görevi yapabileceğini gösterdi.

        2

        Takım şampiyonluk yolunda. Bu yolda var olmak isteyenler devam edecekler. Tolga gibi Novak gibi isimlerin daha çok kendilerini vermeleri lazım. Oyun iştahı ve doğru değişiklikleri adına Bulut'u ve takımını kutluyorum.

        3

        İBRAHİM YILDIZ: Fenerbahçe üst üste beşinci maçını kazandı. Bu galibiyetle birlikte lider Beşiktaş’la puanları eşitledi. Averajla ikinci sırada Sarı-Lacivertliler. Şunu belirtmekte yarar var. Mesut Özil transferi Fenerbahçe oyuncularına bir heyecan getirmiş. Ankaragücü maçında coşku, istek, kazanma duygusu üst düzeydeydi. Diğer maçlara göre bir farklılık vardı. Bunu Mesut Özil transferine bağlayabiliriz. Tıpkı taraftarlar gibi futbolcu grubu da etkilenmiş.

        4

        Dünyada gündem olan transfer son yıllarda yapılan en önemli eylemdi. Binlerce kişinin sosyal medyadan izlemesi bunun göstergesi. Fenerbahçe, rahat kazanırken olağanüstü bir maç çıkarmadı. Erol Bulut’un da belirttiği gibi henüz bu aşamaya gelmemişler. İdeal kadroyla birlikte taraftarın beklediği oyunu da izleyeceğiz anlaşılan.

        5

        MEHMET DEMİRKOL: Ligin başından bu yana Fenerbahçe’nin sergilediği en akışkan oyunlardan biri belki de birincisiydi. Bunu topa sahip olarak ve muhtemelen bugüne kadarki en fazla pas serisini yaparak sağladılar.

        6

        3-0’dan sonra da pas trafiği olmayınca Ankaragücü baskı kurdu, gol buldu. Samatta’nın güçlenmesi, Thiam ve Valencia’nın hareketliliği ev sahibi için güzel haberler. Bu yapı ve hareketlilikte Mesut’un temel bir rol oynaması beklenebilir. Yani Özil maçı seyrederken muhtemelen neler yapabileceğine dair kafasında bir şeyler canlanmıştır.

        7

        Pelkas da Özil geldikten sonra pas akışına direkt kartı yapar. Birlikte oynarlar mı diye soruluyor. Cevap: Asıl beraber daha iyi oynarlar. Aslında Mesut, Erol Bulut için bir piyango gibi. Onun yeniden zirveye oynaması Bulut’u büyük teknik direktör sınıfına sokar.

        8

        GÜRCAN BİLGİÇ: Derbinin gürültüsünü bastıran uçaktan Mesut Özil çıktı... 100 binden fazla kişi Londra'dan kalkan uçağı, dört saat boyunca takip etti. Mikrofonlar ve manşetler Mesut ile ilgiliyken, maçtaki Fenerbahçe takımı herkese ligin devam ettiğini hatırlatmak üzere koştu.

        9

        "Koştu" derken mecaz yaptığımız da iddia edilebilir, yürüye yürüye kazanılan bir maç daha idi aslında. Tek pozisyonu bir korner atışından verdiler rakiplerine. Sonrasında tempoyu çok yükseltmeden ayağa paslarla yerleşmiş defansın arasından "pencere" aradılar.

        10

        İyi ile doğru oyun arasındaki farkı çok yazdık, söyledik. Kazanma serisinin ana fikriydi "kazandıran" oyun. Kimisinde topu rakibe vermek, kimisinde tempoyu düşük tutmak, kimisinde de hatayı rakibe bırakmak. Takım olarak bu akılla, tehlikeyi de kaleden uzak tutarak oynuyorlar.

        11

        UĞUR MELEKE: Dün dakikalar 67’yi gösteriyordu. Valencia önde baskıyla kazandığı top ve şık bir şutla golü bulmuş, skoru 3-0’a taşımıştı. Fişi çekmişti yani. O sırada istatistiklere baktım: Fenerbahçe son derece üstün oynadığı maçta o ana kadar tam 16 şut çekmişti. Bu önemli...

        12

        Ancak o dakikadaki faul istatistiği sizi şaşırtabilir: 67 dakikada Ankaragücü’nün 13 faulüne karşılık, Fenerbahçe’nin tam 19 faulü vardı. Bu faullerin 5’i Pelkas’tan, 4’ü Valencia’dan, 3’ü Thiam’dan, 2’si Samatta’dandı. İşte bu detay, Erol Bulut dönemi anlayışını tarif eder nitelikte: Topa yüzde 65 sahip olabilir, oyunu domine edebilirsiniz. Şutlarda 16-8 üstünlük de sağlayabilirsiniz. Ancak bir Erol Bulut takımı oyuncusuysanız, savunma yapmak zorundasınız.

        13

        ERCAN GÜVEN: Pandemiye, boş tribünlere, ekonomik sıkıntıya inat gümbür gümbür patlatılan Özil bombası, Szalai, Osayi havai fişekleri ile adeta hipnotize edilmiş Fenerbahçeliler “Gülhane Parkı’ndaki Ceviz Ağacı kadar” farkında olsalar da Fenerbahçe dün Kadıköy’de Ankaragücü ile maç yaptı ve 3-1 kazarak hem galibiyet serisini 5’e çıkardı hem de Beşiktaş’ın liderlik koltuğundan kalkmak bir yana, yerini iyice sağlamlaştırdı.

        14

        Transferler gölgesinde olsa da Ankaragücü galibiyeti net ve heveslendirici ama Fenerbahçe şampiyonluk iddiasına rakiplerinin de boyun eğmesi için Sivas’tan galibiyetle dönmesi lazım. Kolay mı?.. Ankaragücü galibiyetinin en az üç katı zor.

        15

        İLKER YAĞCIOĞLU: İşin doğrusu gözler sahada akıllar Mesut Özil'deydi. Herkes Mesut gelince neler yapabileceğini konuşuyor. Daha sahaya adım atmadan çok büyük bir hava getirdiği muhakkak. Şimdi zor saha şartlarında perşembe günü Sivas deplasmanı var. Son haftalardaki en zorlu maç olacak. Eğer oradan da 3 puan gelirse F.Bahçe'nin önü iyice açılır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ