Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe'ye Eljif Elmas piyangosu! Transfer resmen açıklandı - Futbol Haberleri
        1

        Fenerbahçe'nin 2019 yılında 16.2 milyon euro karşılığında Napoli'ye sattığı Eljif Elmas, 4 yıllık İtalya macerasının ardından Almanya'ya transfer oluyor.

        2

        Napoli Başkanı Aurelio De Laurentiis, 24 yaşındaki futbolcunun transferi için RB Leipzig'le anlaşma sağladıklarını açıkladı. İtalyan başkan, yaptığı açıklamada, "Eljif Elmas'ı sattık. O her zaman oynamak isteyen bir futbolcu. Bizde onu bırakmaya karar verdik" ifadelerini kullandı.

        3

        Leipzig'in, Makedon futbolcunun transferi için Napoli'ye 25 milyon euro bonservis bedeli ödeyeceği öğrenildi.

        4

        Elif Elmas'ın, aralık ayının son günlerinde Leipzig için sağlık kontrollerinden geçmesi bekleniyor.

        5

        FENERBAHÇE PAY ALACAK

        Napoli ile Fenerbahçe arasındaki anlaşma gereği sarı-lacivertliler, Eljif Elmas'ın transferinden 1.5 milyon euroyu geçmeyecek şekilde pay alacak. Sarı lacivertli takım, transferin detaylarını KAP'a şu şekilde bildirmişti:

        6

        "Transfer bedeline ilaveten, Futbolcunun performansına ve SSC Napoli kulübünün sportif sonuçlarına bağlı olarak SSC Napoli, Kulübümüze aşamalı olarak azami 1.500.000 EUR bonus bedeli ödeyecektir.

        7

        Ayrıca, SSC Napoli tarafından Futbolcunun ileride diğer bir kulübe transferi halinde SSC Napoli tarafından elde edilecek transfer bedeline bağlı olarak Kulübümüzün azami 1.500.000 EUR bonus elde etme imkanı bulunmaktadır."

        8

        Eljif Elmas, 2019'da transfer olduğu Napoli'de 189 maça çıkarken, 19 gol atıp 11 asist yaptı.

        9

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ