Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema 'Türkish'i Dondurma'nın setinden izlenim
        11

        ÇEKİMLERDEN ÖNCE AVUSTRALYA'DA ARAŞTIRMA YAPILDI
        Filmin ekibinden bir grup çekimlere başlamadan önce Avustalya'ya giderek Broken Hill Kasabası'nın 100 yıl önceki halinin nasıl olduğunu ve o dönemde neler yaşandığı hakkında detaylı bilgi topladı.
        Menteşoğlu Abdullah'ın Avustralya'da müzede sergilenen dondurma arabasının birebir kopyası yapıldı.

        12

        'BU FİLMİ NEDEN YAPALIM?'
        Erkan Kolçak Köstendil, 'Mehmet' için teklifi aldığında 'Bu filmi neden yapalım? Savaş ve barış yanlıları arasındaki mücadele zaten birçok filme konu oldu' şeklinde bir düşünceye kapıldığını ama daha önce haklarında bilgi sahibi olmadığı Tarakçıoğlu Mehmet ile Menteşoğlu Abdullah'ın yaşadıklarından oldukça etkilendiğini belirterek 'Ben bu işte varım' dediğini belirtti.

        13

        'SAVAŞIN İÇİNDE BARIŞ MÜCADELESİ VERENLERİN HİKÂYESİ'
        Ali Atay, 'Türkish'i Dondurma'nın milliyetçi bir hikâyeye sahip olduğunu ama bunun ırkçılıkla karıştırılmaması gerektiğini belirterek savaşın içindeki Türklerin ve Avustralyalıların barış için verdikleri mücedelenin ne kadar değerli olduğunun altını çizdiklerini söyledi.

        14


        GÖSTERİMİ ÇANAKKALE ZAFERİNİN YIL DÖNÜMÜ OLAN 18 MART'TA
        Filmler gösterime cuma günleri girmesine rağmen 'Türkish'i Dondurma'nın vizyon tarihi pazertesi günün denk gelen 18 Mart 2019.
        Mustafa Uslu, Çanakkale Zaferi'nin günü olduğu için gösterim tarihini 18 mart olarak belirlediklerini belirterek filmin Türkiye, Avustralya ve diğer ülkelerde izleyiciyle eş zamanlı olarak buluşacağını dile getirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ