Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Son Dakika... "Fatih Terim'in garantisi yok" Galatasaray'da son yaşananları spor yazarları değerlendirdi! Galatasaray Haberleri - Galatasaray Haberleri
        1

        Süper Lig'in 16. haftasında Evkur Yeni Malatyaspor'a 2-1 mağlup olan Galatasaray'da sıcak saatler yaşanıyor... Sarı kırmızılı yönetim teknik direktör Igor Tudor'la yolları ayırma kararı almasının ardından 13 Ocak 2018'de erken seçime gitme kararı da aldı. Galatasaray'da yaşanan son gelişmeleri spor yazarlarına sorduk...

        2

        MERİÇ MÜLDÜR: Tudor'la bu saatten sonra özellikle son mağlubiyetten sonra devam edilemeyeceği, Galatasaray yönetiminin devam etmeyeceği belliydi. Bu açıdan beklenen bir son oldu, bundan sonrasıysa muamma.

        3

        Fatih Terim ismi dillendirilse de şampiyonluk garantisi olsa başkan bir dakika durmaz getirir. Ama böyle bir garanti yok. Fatih hocanın seveni kadar sevmeyeni de var, yönetim için zor bir karar.

        4

        Olağanüstü seçimli genel kurul kararı alındı. Bakalım bundan sonra Galatasaray aşkıyla yanıp tutuşanlardan kaç tanesi kongrede çıkıp başkanlığa adaylığını koyacak.

        5

        Herkes atıp tutuyordu, Dursun Özbek'i eleştiriyordu. Şimdi taşın altına elini koyma zamanı. Bakalım kim elini taşın altına sokacak?

        6

        ERHAN TELLİ: Bu karar yönetimde Fatih Terim ismi üzerindeki anlaşmazlıklar gereceğince alınmıştır. Galatasaray tüzüğüne göre; yöneticilerin yarısından fazlası gidince, yönetim kurulu kararı alınırken, çoğunluk sağlanamazsa otomatikman seçime gitme durumu var.

        7

        Eğer iki yönetici Fatih Terim ismi üzerine istifa resti çektiyse, başkan da bu resmi görüp, yönetim düşeceğine erken seçim kararı almış olabilir. Bu çok daha sıkıntılı bir sürecin başlangıcı demek.

        8

        Çünkü sezonun ikinci yarısı öncesi Galatasaray hocasız kalmış durumda. Seçimden önce hiçbir hocayla anlaşma olmayacağı için olan takıma olacak.

        9

        ATİLLA TÜRKER: Tudor son derece başarısızdı. Olaya çok net yaklaşmak gerekir. Galatasaray'daki futbolcuların tamamına yakını inanılmaz düşüş gösterdi.

        10

        Her biri sezon başında çok formda olmasına rağmen ilerleyen haftalarla başarısız oldu. Uzağa gitmeye gerek yok Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye baktığımızda futbolcuların nasıl performans gösterdiğini, çizgilerini her geçen gün nasıl yukarıya çektiklerini görüyoruz.

        11

        Bunların yanı sıra Tudor'un taktiksel ve saha dışı tutarsızlıkları maalesef son derece kötü bir görüntü içerisindeydi. Genel görüntüsü oldukça başarısızdı.

        12

        Yerine elbette ki gelmesi gereken kişilerin başında Fatih Terim bulunuyor ama kabul eder mi etmez mi çok net değil. Çünkü Galatasaray yönetimi her zaman büyük krizlere gebe. Çünkü Dursun Özbek de her an gidebilir. Böyle bir kargaşa içerisine gelmeyi hemen kabul edeceğini sanmıyorum.

        13

        Dursun Özbek bu seçim kararını güven tazelemek adına aldı. Tabii ki hukuki açıdan iyi değerlendirmek gerekiyor. Çünkü bence mayıs ayında bir genel kurul daha yapılacak, bildiğim kadarıyla yapılması gerekiyor. O zaman Dursun Özbek koltuğunu koruyabilir mi göreceğiz.

        14

        ERCAN TANER: Deplasman maçları başladıktan sonra bu işin gitmeyeceği belli oldu. Galatasaray yönetimi böyle bir karar aldı. 'Bundan sonra ne olacak?' buna bakmak lazım.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ