Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Kasımpaşa Galatasaray - Kasımpaşa maçının yazar yorumları - Kasımpaşa Haberleri
        1

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: Maçın 2. yarısında Kasımpaşa 1-1 beraberliği sağladı. 10 senedir ülkemizde müthiş bir performansla herkesin takdirini kazanmış Muslera ilk defa boşa çıktı ve Thelin golü attı. 5 dakika sonra Aktürkoğlu, Varga'ya net bir penaltı yaptırdı. Ama ne zumbacı Erkan Özdamar ne de VAR'daki Fırat Aydınus penaltıyı veremediler.

        2

        Aydınus kulağına ne dedi bilemiyorum ama Özdamar, "Ortada gördüm" dedi. Oysa penaltıyı yaptırdığını bal gibi bilen Kerem, yattı yerden kalkmadı. Onyekuru'ya yapılan penaltıyı ise keskin gözleri ile "şıp" diye gördü.

        3

        Daha dün zumba hocası iken hakem olan, daha bu yıl elit kategoriye çıkan bir hakem hemen her faulde Paşalı oyunculara kart gösterdi. Yerde 2 futbolcu kaldıysa muhakkak faul Galatasaray lehine verildi. Daha dün elit seviyeye geçmiş hakem bile bu kadar eyyam bu kadar kollama yapıyorsa hakem eğitim seviyesi diye bir şey yoktur.

        4

        Bizim hakemlik müessesesini yıkıp yeniden yapmak lazım. Acilen yabancı hakem getirmemiz lazım. Galatasaray ve Kasımpaşa oyuncularını mücadelelerinden ötürü tebrik ediyorum. Galatasaray 2 puanı 'Zumbacı Erkan'dan aldı. Bu sene 3-5 puan farkla belirlenecek şampiyonu Tatlı'yı da yemek üzere olan hakem çetesinin belirleyeceği yine belli oldu.

        5

        MEHMET DEMİRKOL: Bu zeminde futbol oynanmaması lazım. Sıkışık fikstür zorluyor, o yüzden çok itiraz edecek bir şey yok. Ama oynanmaması lazım… İnsanın en çok içini acıtan ise Şampiyonlar Ligi Finali’ne hazırlanan Olimpiyat Stadı’nın mükemmel durumu. Ellere cennet bize çamur deryası. Utanç verici bir durum. Bu kadar yeni bir stadın bu kadar az karla bu durumda olması korkunç. Tabii şu bir gerçek ki Olimpiyat dışındaki hiçbir stadda da durum farklı olmaz. Gerçekten korkunç…

        6

        Galatasaray nispeten zemini daha iyi durumda olan vadi tarafındaki kaleye doğru ilk 30 dakikaya, ilk yarılarda attığı en fazla şutla girdi. Gedson, Emre-Etebo orta sahası, savunmada Luyindama, Mohamed'in uydusu olarak Kerem’le zemine uygun bir kadroyla çıktılar. Ceza sahası üzerinden sürekli şut denediler, sekenlerde de Kerem takipteydi. Plan da tuttu. Kasımpaşa’yı yarı sahalarına fazla sokmamayı başardılar.

        7

        İki takım için de penaltı/duran top tek çıkış gibi duruyordu. Maçın kahramanlarından Ertuğrul’un hatasında Onyekuru penaltıyı aldı. Belki de karla ilk kez sahada yüzleşen Mohamed de güvenle vurdu ve maçı bitirdi.

        8

        ŞANSAL BÜYÜKA: Futbol işkence çekti. Takımlara yazık... Futbolculara yazık... Ekran başındakilere yazık... Güzel oyun, futbola yazık... Hep birlikte işkence çektik. Galatasaray ile Kasımpaşa, Aslantepe’nin “pirinç tarlasına” dönen zemininde doğal olarak futbol oynayamadılar; çamur banyosunun içinde güç gösterisi yaptılar.

        9

        Galatasaray ceza alanı içindeki Varga-Kerem mücadelesi elbette bir “penaltı” çağrısı yaptı. Bu kadar ağır bir sahada ve futbolcuların çamur banyosu yaptığı bir ortamda penaltı çalmak açıkçası bir hakem için çok kolay değil... Buna rağmen hakem ve VAR, “penaltı” dese, daha doğru karar vermiş olurdu.

        10

        Fatih Hoca, beraberlik sonrasında elinde kim var, kim yok hepsini sahaya sürdü. Nitekim bu çamur deryasında bile Onyekuru çabukluğu, Galatasaray’a önce penaltıyı, sonra golü kazandırdı.

        11

        İlginçtir, ilk yarıda sadece ilk on beş dakikada “fazla mesai” yapan kaleci Ertuğrul, ikinci yarıda Galatasaray baskısına rağmen sıkıntı çekmezken, belki bir saniyelik gecikmenin bedelini penaltıyı yaparak ödedi. Belki de bu pozisyonda Onyekuru çabukluğunu hesaplayamadı.

        12

        “Onyekuru daha erken niye girmedi?” diyenler olabilir. Kazandırdığı penaltı sonrası bu konuda haklı da olabilirler. Ama saha koşulları düşünüldüğünde Galatasaray’ın başlangıç on biri en azından yanlış değildi.

        13

        DENİZ ÇOBAN: Dün akşam oynanan maçın saha zemini futbolcular kadar hakemleri de zorladı. İkili mücadelelerin sıklıkla yaşandığı maçta, hakem Erkan Özdamar çok sayıda faul ve kart hatası yaptı. İki kritik pozisyon yaşandı. İlkinde penaltı düdüğü çalmazken, ikinci kritik kararında penaltı düdüğü çaldı.

        14

        55’de Kerem topa ayağını uzattı ama dokunamadı. Varga rakibinden topu kurtardı ama kendisini kurtaramadı. Kasımpaşa lehine penaltı çalması gereken hakem, pozisyonu devam ettirdi.

        15

        87’de Onyekuru yerde kaldı. Bu kez hakem tereddütsüz penaltı noktasına gitti. Ertuğrul topa dokunamamıştı ve hamlesi rakibineydi. Karar doğruydu. Hakem bir takımın lehine çaldığı penaltıyı diğer takım lehine çalmayınca hayliyle eleştirilerin hedefi oldu.

        16

        AHMET ÇAKAR: Utanmazlar, Kasımpaşa'nın net penaltısını yediler.

        17

        SELÇUK DERELİ: Kasımpaşa'nın %100 penaltısı verilmedi. Bir penaltısı daha başka nasıl olur? Topla hiçbir temas yok. Çok net penaltı.

        18

        YILMAZ VURAL: Galatasaray-Kasımpaşa maçında Varga'nın pozisyonuna 'Penaltı değil' diyenler bir göz doktoruna gitsin. Gözlerinde bir bozukluk var belli ki.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ