Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan bayrakları yerde bırakmadı, Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkmenistan'da

        Resmi temaslarda bulunmak üzereTürkmenistan'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkent Aşkabat'taki Oğuzhan Sarayı'nda resmi törenle karşılandı.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan,TürkmenistanCumhurbaşkanı Gurbangulı Berdimuhammedov tarafından askeri törenle karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, törenin sonuna doğru yerde bulunan Türkiye veTürkmenistanbayraklarını kaldırarak cebine koyması da dikkat çekti.

        "ÇOK DEĞERLİ KARDEŞİM"

        Erdoğan veTürkmenistanDevlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov, Oğuzhan Köşkü'nde baş başa görüştü.

        Basın mensuplarının görüntü aldığı sırada konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "çok değerli kardeşim" diye hitap ettiği Berdimuhamedov'a daveti için teşekkür etti.

        Orta Asya'ya cumhurbaşkanı olarak ilk ziyaretini gerçekleştirdiğini hatırlatan Erdoğan, Başbakan olarak yaptığı ziyaretlerleTürkmenistan'a beşinci kez geldiğini ifade etti. Erdoğan, Berdimuhamedov'un, 28 Ağustos'taki Cumhurbaşkanlığı devir teslim törenine katılımından duydukları memnuniyeti de dile getirdi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye ileTürkmenistanarasındaki ilişkiler son yıllarda en üst düzeyde yoğun bir şekilde devam etmektedir, artarak devam edeceğine de inanıyorum" dedi.Türkmenistan'daki yatırımlarda Türk müteahhitlerin üst düzey projeler yüklendiğini belirten Erdoğan, bundan sonra da ticaret, kültür ve turizm alanında önemli adımlar atılacağına inandığını söyledi.

        Eğitim ve sağlık alanındaki işbirliğine verilen öneme vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine ve heyetine gösterilen ilgiye teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

        "Stratejik ilişkiler"

        TürkmenistanDevlet Başkanı Berdimuhamedov da, davetini kabul ederek Cumhurbaşkanı olarak Orta Asya'daki ilk ziyaretiniTürkmenistan'a yapan Erdoğan'a teşekkür etti.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretinin "tarihi önemi" olduğunu kaydeden Berdimuhamedov, "stratejik" olarak nitelediği iki ülke arasındaki ilişkilerin sürekli ilerlediğini söyledi. "Türkmenistanve Türkiye'nin dünyada refahın ve barışın tesisi için ortak yaklaşımları var" diyen Berdimuhamedov, uluslararası kuruluşlarda birlikte çalışıldığını kaydetti.

        Türk şirketlerininTürkmenistan'da önemli ve büyük projelere imza attığına, kaliteli işler ortaya çıkarıldığına dikkati çeken Berdimuhamedov, eğitim, turizm, spor ve kültür alanındaki ilişkilerin de önemini vurguladı.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ