Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan Davutoğlu'na çağrı: Gel beraber istediğin televizyon kanalına çıkalım

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Afyon'daki mitinginde konuştu.

        Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle;

        - CHP iktidarında atama bekleyen öğretmen kavramı asla olmayacak.

        - Bütün şeker fabrikası çalışanlarına söylüyorum. Şeker fabrikalarını asla özelleştirmeyeceğiz. Modern fabrikalar haline getireceğiz.

        - Bütün komşularla kavga halindeyiz. Her yerle kavga ediyorlar, 'Yurtta Barış Dünyada Barış'ı getireceğiz.

        'SÖZÜM SÖZ MAZOTU 1 BUÇUK LİRADAN VERECEĞİZ'

        - Çiftçi kan ağlıyor... Çiftçi kardeşlerime sesleniyorum. Konya'dan küçük Hollanda'nın tarım ihracatı Türkiye'den daha yüksek. Dünyanın en pahalı mazotunu Türk çiftçisine satıyorlar. Ona akaryakıtı 1.5 liradan vereceğim. Ben de biliyorum petrol dışardan geliyor. Petrol geliyor rafineri çıkış fiyatı 1 lira 21 kuruş. Onlar diyor ki nasıl götüreceğiz malı. Yata mazotu 1.5 liraya veriyorlar, sıra köylüye gelince mi olmaz kaynağımız yok.

        - 17 milyon insanımız var. 3 milyon 750 bin hanede oturuyorlar. Bakın bunları verirken diyorlar ya 'Bu Kılıçdaroğlu nasıl hesaplamış?' Ben hesap uzmanıyım. Neyin ne olduğunu gayet iyi bilirim. 27.5 yıl devlete bu işin hesabını yaptım. Her kuruşun hesabını yaptık, her şeyi de çok iyi biliyoruz.

        - Mazotu 1 liradan veririz diyebilirdik ama o zaman doğruyu söylememiş olurduk. Sözüm söz mazotu 1 buçuk liradan vereceğiz.

        - Saraya gelince para var. 2 milyon Suriyeli'ye 5.5 milyar dolar para var. Yandaşlara, ihalelere para var, köşeyi dönenlere para var. Emekçiye gelince parayı nereden bulacaksın? Parayı bulacağım, hortumları keseceğim. Çok büyük paralardan söz etmiyoruz. Ramazan ve Kurban bayramlarında emekliye birer maaş ikramiye vereceğiz. Rakamı ne kadar emin olun, bütçenin yanında çok küçük bir rakam. Verecek miyiz vereceğiz. 'Nasıl vereceksin?' diyor. Adam gibi vereceğiz.

        BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'NA ÇAĞRI: GEL BERABER İSTEDİĞİN TELEVİZYON KANALINA ÇIKALIM

        - 'Kaynağı nerden bulacak' diyen Davutoğlu, gel beraber istediğin televizyon kanalına çıkalım. Orada sor, ben de cevaplayayım.

        - Bunların büyüme modeli vicdansız büyüme modelidir. Bizim büyüme modelimiz refahı topluma yayma modelidir.

        ANKARA'DA TİYATRO OYNANDI

        - Karayolu işçileri, taşeron işçileri dava açtılar. Dediler, 'Bizim taşeron işçisi olmamız gerekir. Normal, sendikalı diğer işçilerle aynı işi yapıyoruz. Hakkımızı istiyoruz.' Dava açtılar. Mahkemede kazandılar. Hükümet itiraz etti. Yargıtay da kararı onayladı. Yargıtay kararı elimde. Tarih ne? 25 Kasım 2011 tarihinde taşeron olarak çalışan karayolu işçilerinin oybirliğiyle kadroya atanması kararı verildi. Bugün tiyatro var. Neymiş, topluyorlar işçileri 'Size kadro vereceğiz.' Ne zamandan beri mahkeme kararını uygulamak lütuf olarak kabul edildi. İnsan biraz utanır. Şimdi ne diyorlar? 'Size kadro vereceğiz ama kazandığınız haklardan vazgeçeceksiniz.' Buradan o işçi kardeşlerime sesleniyorum, hiçbir hakkınızdan vazgeçmeyin. 8 Haziran'da halktan yana bir iktidar gelecek, bütün haklarımızı size verecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ