Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Gurbetçi oyları Türkiye'ye gönderildi
        1

        Türkiye'de 7 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimleri için başkent Washington bölgesindeki kayıtlı seçmenlerin büyükelçilikte kullandığı oyların bulunduğu çuvallar, pazartesi gecesi THY'nin tarifeli uçağıyla gönderildi.

        2

        Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç'ın yanı sıra üç partinin temsilcileri de gözlemci olarak diplomatik kargo ile Türkiye'ye yollanan oyların torbalama işlemi sırasında hazır bulundu.

        3

        Çuvallar, parti temsilcileri ve diğer yetkililerin nezaretinde diplomatik kuryelere imzalı ve mühürlü şekilde teslim edildi.

        4

        Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) talimatları doğrultusunda her iki oy çuvalı için bir diplomatik kurye görevlendirilirken, uçakta her bir torba için koltuk ayrıldığı belirtildi.

        5

        Atatürk Havalimanı'na saat 17.00'de ulaşan çuvallar, uçaktan indirilerek, parti temsilcileri nezaretinde Yurtdışı İlçe Seçim Kurulu yetkililerine teslim edildi.

        6

        Oylar, araçlarla apronda bulunan kurula ait odaya taşındı. Çuvalların, bir süre burada muhafaza edildikten sonra Ankara'ya gönderileceği öğrenildi.