Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mardin'de polise hain saldırı

        Patlamayla birlikte havaya fırlayan zırhlı araçta bulunan Dargeçit İlçe Emniyet Amiri evli ve 2 çocuk babası 45 yaşındaki İbrahim Halil Aksoy, polis memurları 29 yaşındaki Akif Hatunoğlu, 31 yaşındaki Mehmet Hüseyin Balta ve 22 yaşındaki Ahmet Akalın şehit oldu.

        EMNİYET AMİRİNİN EVİNE TAZİYE ÇADIRI KURULDU

        Şehit düşen Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy'un Alanya'daki evinde taziye çadırı kuruldu.

        Bugün sabah saat 06.30 sularında Dargeçit ilçesinde inşaatı devam eden bir okulda çıkan yangına müdahale eden itfaiye ekibinin güvenliğini sağlamak için yola çıkan polis ekibinin bulunduğu zırhlı araçta, yola döşenen patlayıcının patlatılması üzerine şehit düşen İbrahim Halil Aksoy (45) için Alanya ilçesi Kızlarpınarı Mahallesi Ezgi Apartmanı'nda taziye çadırı kuruldu.Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Büro Amirliği'nde 13 yıllık görevinin ardından 3 yıl önce Antalya İstihbarat Şube Müdürlüğü'ne tayin edilen Aksoy'un son olarak geçen yıl Mardin'e tayini çıktığı öğrenildi.

        Şehit Aksoy'un eski görev yeri olan Alanya'daki evindeki cenaze hazırlıkları ise komşuları tarafından gerçekleştiriliyor. Komşusu Erdal Sandal şehit polisi yakından tanıdıklarını belirterek, "8-10 yıldır mahallede komşuyuz. Geçici görevle Mardin'e gitti. İki tane çocuğu vardı. Yaşlı bir de annesi vardı, ona da bakıyordu. Alanya'yı seviyordu. Kendisi aslen Urfalıydı fakat terör Alanyalı veya Urfalı dinlemiyor. Burada ailesinden kimse olmadığı için biz elimizden geldiğince yardım etmeye çalışıyoruz" dedi.Cenaze töreniyle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken, şehidin cenazesinin Alanya'da yarın toprağa verilmesi bekleniyor.

        ŞEHİT AKALIN 5 AY ÖNCE NİŞANLANMIŞ

        Şehit olan polislerden Ahmet Akalın'ın Konya'nın Doğanhisar ilçesindeki baba evine ateş düştü.

        Şehidin, Deştiğin Mahallesi'ndeki baba evine acı haber, 112 Acil Servis ekipleri eşliğinde gelen Kaymakam Mehmet Çamlıca ve askeri yetkililerce verildi. Oğullarının şehit olduğunu duyan anne Kamile Akalın, büyük acı yaşadı.

        Kaymakam Mehmet Çamlıca, Doğanhisar Belediye Başkanı Abdullah Koç, İlçe Emniyet Amiri Hasan Çerez, İlçe Müftüsü Bilal Kadı ve mahalle sakinleri, şehidin yakınlarına taziyelerini iletti.

        Kız kardeşinin de polis olduğu öğrenilen şehit Akalın'ın yaklaşık 5 ay önce nişanlandığı, şehit düştüğü Mardin'in ilk görev yeri olduğu belirtildi. Şehidin amcasının oğlu Metin Akalın'ın da askerlik görevini yaptığı Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde 1992 yılında şehit düştüğü öğrenildi.

        Doğanhisarlı olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Dursun Taştiken (27) de 14 Ağustos'ta Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olmuş, cenazesi ertesi gün memleketinde toprağa verilmişti.

        ŞEHİT BALTA'NIN KÖYÜNDE KÜRTÇE AĞITLAR YÜKSELDİ

        Bombaldı saldırıda şehit olan 4 polisten, 31 yaşındaki Mehmet Hüseyin Balta'nın memleketi Diyarbakır'ın Çınar İlçesi Aşağı Konak Köyü'nde yakınları Kürtçe ağıtlar yaktı.

        Dargaçit İlçesi'nde Mardin Artuklu Üniversitesi Dargeçit Meslek Yüksek Okulu'nda çıkan yangına müdahale eden itfaiyenin rahat çalışması ve çevre güvenliği sağlamak için giden polislerin bulunduğu zırhlı aracının geçişi sırasında, PKK'lıların yola önceden döşediği patlayıcıyı uzaktan kumandayla infilak ettirdi. Patlamayla birlikte havaya fırlayan zırhlı araçta bulunan Dargeçit İlçe Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy, polis memurları Akif Hatunoğlu, Mehmet Hüseyin Balta ve Ahmet Akalın şehit oldu. Saldırıda şehit olan Mehmet Hüseyin Balta'nın baba ocağı Diyarbakır'ın Çınar İlçesi Aşağı Konak Köyü'nde acı haberi alan yakınları gözyaşları döküp Kürtçe ağıtlar yaktı.

        Evli ve 2 kız çocuk babası olan şehit Mehmet Hüseyin Balta'nın babası Alihan Balta ile annesi Adile Balta'nın 15 yıl önce İstanbul'a yerleştiği belirtildi. Şehidin anne ve babası acı haberi duyar duymaz Diyarbakır'a hareket ederken, Balta'nın Mardin'de yapılacak törenin ardından Aşağı Konak Köyü'nde defnedilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ