Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mustafa Elitaş kimdir ve nerelidir?

        Ekonomi Bakanlığında yaşanan büyük değişiklik kabinede sürpriz yaşatırken, Kayseri, Ekonomi Bakanlığına Mustafa Elitaş'ın seçilmesiyle şehirlerinden bakan çıkarmanın keyfini yaşıyor. Peki Ali Babacan'ın yerine gelen Mustafa Elitaş kimdir ve nerelidir? İşte detaylar..

        MUSTAFA ELİTAŞ KİMDİR VE NERELİDİR?

        1957 yılında Kayseri'de doğdu. İlk, Orta ve Lise Öğrenimini Kayseri'de tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümü'nden mezun oldu.

        Öğrencilik döneminde bir firmada 2 yıl muhasebe ve pazarlama biriminde çalıştı. 1983 yılından 2000 yılına kadar özel bir şirkette genel müdür ve yönetim kurulu başkanlığı yaptı. 2001 yılında kendi işyerini kurdu.

        1994 yılında Anavatan Partisi'nden Belediye Başkanlığına aday oldu. Türkiye İhracatlar Meclisi'nde, Elif TV yönetim kurulunda, Mülkiyeler Birliği, Sanayiciler Derneği, Sanayi Odası, Huzur Evi Derneği, KAYSİAD gibi dernek ve kuruluşlarının yönetim kollarında ve üyeliklerinde bulunmuştur. Halen Akdeniz İhracatlar Birliği Başkan Vekili ve Sanayi Odası Meclis Üyesi görevini ifa ediyor.

        Mustafa Elitaş evli ve üç çocuk babasıdır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ