Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Cezaevi müdürüne suikastte 7 gözaltı

        Kocaeli'nin İzmit ilçesinde aracında uğradığı silahlı saldırı sonucu kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Kandıra F 1 Tipi Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk'ün öldürülmesi olayı ile ilgili düzenlenen operasyonda 7 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan 5'i serbest bırakılırken 2 kişi ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Kocaeli'nin İzmit ilçesinde aracında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Kandıra F 1Tipi Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk'ün katil zanlılarının yakalanması için özel bir ekip hazırlandı. Yaklaşık 6 aydır çalışmalara ara vermeden devam eden özel ekip, şüphelendikleri şahısları takibe aldı. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından saldırıda kullanılan 34 KGZ 76 plakalı aracın plakasını düzenledikleri iddia edilen 7 kişi polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

        ASIL FAİLLER ARANIYOR

        Çelişkili ifadeleri nedeniyle öldürme eylemine iştirak ettikleri hususunda suç şüphesi uyandıran 7 kişiden 5'i ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Ancak kuvvetli suç şüphesi uyandıran Kaan B. ve Celil Akın Y. isimli şahıslar sevk edildikleri adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklanan şahısların olayda kullanılan aracın sahte plakasını yaptıkları iddia edilirken olayın asıl faillerinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi. Konuyla alakalı olarak henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

        Kandıra F1 Tipi Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk, 16 Haziran günü sabah saatlerinde Kandıra F Tipi Cezaevi'ne gitmek üzere cezaevine ait 06 BP 4576 resmi araçla seyir halindeyken yanına yaklaşan 34 KGZ 76 plakalı bir araçtan açılan ateş sonucu yaralanmış ve kaldırıldığı Umuttepe Tıp Fakültesi Hastanesinde yaşamını yitirmişti. Yaklaşık 1 buçuk yıl önce Osmaniye T Tipi Ceza İnfaz Kurumu Müdürü iken Kocaeli'ye tayini çıkan Aktürk, Osmaniye'den önce de Konya ilinde Konya E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu'nda müdür olarak görev yapmıştı. Aktürk, 1 yıl boyunca Kocaeli F1 Tipi Cezaevi Müdürü olarak görev yapıyordu.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ