Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem ‘Askeri casusluk’ta DNA örnekleri başkasına ait çıktı

        Şefik DİNÇ / GAZETE HABERTÜRK

        2012’de İzmir merkezli yapılan operasyonlar sonrasında, “kadınları kullanarak gizli askeri bilgi ve belgeleri ele geçirdikleri” ve “casusluk yaptıkları” iddiasıyla aralarında muvazzaf ve emekli askerlerin de bulunduğu 357 kişi hakkında açılan davada yeni gelişme yaşandı.

        Elde edilen döküman ve dijital verilerin kendisine ait olmadığını söyleyerek DNA testi talep eden ve kendisinden kan alınan davanın 2 numaralı sanığı emekli Albay Coşkun Başbuğ’la ilgili İzmir Adli Tıp Kurumu raporu mahkemeye ulaştı. Raporda, Başbuğ’un Marmaris’teki evinde el konulan hard diskteki DNA örneklerinin sanığa ait olmadığı belirtildi. Yine sanıklardan Meryem Bağcı’nın Ankara’daki evinde el konulan mikro karttaki DNA örnekleri de bir erkeğe ait çıktı. İnceleme sonucunda her 2 hard diskte bulunan DNA örneklerinin aynı erkeğe ait olduğu belirlendi.

        ‘KUMPASIN DELİLİ’

        Biri Ankara, diğeri Marmaris’te olan evlerde arama yapan ekipler farklı olmasına rağmen aynı kişinin DNA’sının bulunmuş olmasını değerlendiren Başbuğ, “Kumpası ortaya çıkaran en büyük delil bu” dedi.

        Habertürk’e konuşan Başbuğ, evinde bulunan hard diskin iç yüzeyinde de bu kişiye ait DNA örneği bulunduğunu belirterek, “İç yüzeyinde de DNA kalıntısı çıkması hard diski açtıkları ve içini değiştirdiklerini gösteriyor. Bu kişinin bulunması için kumpas soruşturması kapsamında haklarında soruşturma başlatılan kişilerin DNA’sının alınıp karşılaştırılmasını isteyeceğim. Kumpası ortaya çıkaran en önemli delil bu DNA olacaktır” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ